загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Допомога ветеранам війни до Дня Перемоги в 2014 році

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» ветеранам війни передбачена виплата щорічної разової грошової допомоги до Дня Перемоги.

Урядом 16 квітня 2014 року прийнято постанову № 102 «Деякі питання виплати у 2013 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань».

Отже, цього року щорічна разова грошова допомога до 5 травня надаватиметься у таких розмірах:

- інвалідам війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

інвалідам I групи - 2575 гривень;

інвалідам II групи - 2250 гривень;

інвалідам III групи - 2020 гривень;

- особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, - 2575 гривень;

- учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків - 795 грн.

- членам сімей загиблих, та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та інших причин, які не одружилися вдруге - 400 грн.

- учасникам війни та колишнім в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога - 145 грн.

Розміри допомоги в порівнянні з минулорічними збільшено в середньому на 7 %. Фінансування виплати здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету.

На виплату допомоги в Миколаївській області виділено 16,95 млн. грн..

Щодо питань які виникають у ветеранів війни стосовно виплати, отримання разової грошової допомоги повідомляємо.

Який порядок і термін виплати разової грошової допомоги ?

Виплата разової грошової допомоги проводиться управліннями соціального захисту населення щорічно до 5 травня через поштові відділення зв’язку або через установи банків (шляхом перерахування на особовий рахунок отримувача) за місцем отримання пенсії, а особам, які не є пенсіонерами – за місцем їх проживання чи одержання грошового утримання.

Військовослужбовцям, особам начальницького та рядового складу органів внутрішніх справ України, особам начальницького і рядового складу Державної кримінально-виконавчої служби України, які проходять службу (крім пенсіонерів), виплата разової грошової допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів органами соціального захисту населення на спеціальні рахунки військових частин, установ і організацій за місцем їх служби.

Особи, які не отримали разової грошової допомоги до 5 травня, мають право звернутися за нею та отримати її до 30 вересня відповідного року, в якому здійснюється виплата допомоги.

Якщо ветеран війни одночасно належить до кількох категорій, наприклад, є учасником війни і членом сім’ї померлого учасника бойових дій, в якому розмірі виплачується допомога ?

Громадянам, які належать до кількох категорій осіб згідно із названими законами, виплачується одна допомога – у більшому розмірі, в даному випадку, як сім’ї загиблого в період Великої Вітчизняної війни – 400 гривень

Якщо статус ветерана війни буде встановлено після 5 травня 2014 року, чи матиме цей ветеран право на одержання разової грошової допомоги в 2014 році?

Ні, разова грошова допомога не виплачується в разі набуття громадянином статусу згідно із статтями 6, 7, 9, 10, 11 «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та із статтею 4 «Про жертви нацистських переслідувань» після 5 травня відповідного року, в якому здійснюється виплата допомоги.

Також зазначаємо, якщо у 2014 році особа вперше набуває право на виплату разової грошової допомоги та їй встановлено відповідний статус до 5 травня цього року, їй необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем проживання (якщо пенсіонер – за місцем отримання пенсії) та надати паспорт, ідентифікаційний номер та посвідчення встановленого зразка.

До списку новин