загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Червона калина – це наше життя!» - волинські хористи з досвідом

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чим займаються зазвичай люди поважного віку - пенсіонери? Пильнують внуків, працюють на землі, дивляться по телебаченню новини та серіали, та, на жаль, хворіють…

Але пенсіонерам з смт.Голоби така буденність була не до снаги; хотілося бути корисними людям, хотілося жити активним громадським життям. І в 1984 році ентузіасти селищної громади, ветерани війни та праці утворили хоровий колектив «Гвоздика», в складі якого тоді було 9 осіб, серед них – три сімейні пари. З проголошенням незалежності хор було перейменовано в «Червону калину».

Найпершими аматорами хору є голова Голобської ветеранської організації Марія Федорівна Янко, учасники хору Таїсія Станіславівна Кочубей та Феодосій Семенович Книш. З 1996 року художнім керівником хору працює Наталія Сергіївна Щур.

На протязі років колектив продовжував творчий ріст, не обминав жодне мистецьке свято, побував і за кордоном. Непосидющі ветерани завжди були активними учасниками волонтерського руху, Днів довкілля та благоустрою. В 2009 році хор отримав звання народного аматорського колективу.

В квітні 2014 року народний аматорський хор ветеранів війни та праці «Червона калина» святкував своє 30-річчя. Скільки теплих слів почули ювіляри! Скільки мистецьких привітань отримали! Серед гостей свята були заступник голови Ковельської районної ради Коляда Г.С., заступник голови Ковельської РДА Мигуля А.Д., Настоятель Свято-Георгіївського храму смт. Голоби  - ієромонах о.Ніфонт, директор фірми «Ідея» меценат Віктор Козак. Розчулили учасників слова вітальної телеграми, яку надіслав ветеранам з нагоди ювілею Народний депутат України Степан Івахів. До постійної уваги депутата голобчани вже звикають, але подарунок – холодильник – став приємним сюрпризом. Ветерани жартують: «Тепер приміщення Голобської ветеранської організації буде для нас справжньою домівкою: мікрохвильова піч у нас є, а тепер буде і холодильник.»

Представник Благодійного Фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині» Наталія Ковальська вручила ювілярам святковий торт разом з побажаннями добра, щастя, мирного неба над головою.

Святкування було теплим і домашнім, хоча проходило в великому залі Голобського РБК. І напевно, всі гості відчували гордість за ветеранів «Червоної калини» - за людей, які не хочуть підкорятися рокам і які вчать всіх нас витримці і небайдужості. Бажаємо нашим ветеранам здоров’я і довголіття. Хай квітує «Червона калина»! Адже, як каже учасник хору з дня заснування Марія Федорівна Янко, «Червона калина» - це наше життя!»

До списку новин