загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українське місто здалося під російським натиском

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Озброєні люди штурмували міську раду та відділ міліції у місті, яке було захоплене останнім часом проросійськими військами, а Президент США Барак Обама оголосив про запровадження санкцій

Проросійський озброєний чоловік цілиться рушницею перед захопленою міською радою в Костянтинівці 

Важко озброєні проросійські бойовики в понеділок захопили ще одне містечко в східній Україні, штурмом взявши міську раду Костянтинівки та звівши там барикади.

Костянтинівка нараховує 80000 жителів і знаходиться на півдорозі між центром сепаратиського руху м.Слов'янськом Донецької області та регіональним центром Донецьком, котрі знаходяться під контролем повстанців.

Виступаючи під час туру по Азії, Президент США Барак Обама заявив, що через загострення кризи в Україні США та Європейський Союз сьогодні у другій половині дня запровадять нові санкції, націлені на російські компанії та приватних осіб з близького оточення президента Володимира Путіна.

Обама стверджує, що санкції запроваджено у відповідь на відмову РФ дотримуватися міжнародної угоди, спрямованої на вирішення кризи в Україні. Але він визнав, що  санкції, можливо, не змінять розрахунки російського президента Володимира Путіна.

Очікується, що список цільових осіб, на яких запроваджують санкції, буде оголошено чиновниками у Вашингтоні. До списку також буде включено фірми, що працюють у галузі високих технологій, які тісно пов'язані з російською оборонною промисловістю.

Прес-секретар МВС України заявив, що першим ділом у понеділок проросійські сепаратисти захопили міський головний відділ міліції Костянтинівки.

"О 6:00 ранку близько 30 сепаратистів прийшли до місцевого відділку та захопили перший поверх. Ведуться переговори з керівником місцевої міліції. "Ми не знаємо їхніх вимог", - сказала Лариса Волкова, прес-секретар міністерства внутрішніх справ.

За словами очевидців, близько 20 бойовиків, озброєних автоматами Калашникова у формі без розпізнавальних знаків, взяли під контроль міську раду і встановили прапор "Донецької республіки".

Бойовики також встановили периметр навколо прилеглих будівель міліції.

Вони використовували таку ж тактику і зброю, як і ті військові, яких бачили під час підготовки до анексії Криму, до якої, як Москва пізніше зізналася, вона залучала російські військові формування.

Президент Росії Володимир Путін спростував інформацію про переміщення таких сил на схід України.

Події сталися через кілька годин після того, як сепаратисти прогнали по вулицях захоплених європейських військових спостерігачів та трьох українських охоронців, яких показали по російському телебаченні закривавлених, з перев'язаними очима, без штанів та взуття і руками, зв'язаними  стрічкою для пакування.

Провокаційний показ з'явився у той час, як дедалі більш жорстокі проросійські повстанці на сході почали вдаватися до захоплення заручників як нової зловісної тактики.

Міністр закордонних справ Німеччини   засудив показ, назвавши його огидним і таким, що порушує чоловічу гідність. Чотири члени групи є німцями.

Один із спостерігачів, шведський офіцер, був пізніше звільнений з медичних причин.

Десятки людей, включаючи журналістів та проукраїнських активістів, тримають заручниками в стихійних тюрмах у Слов'янську, в самому серці території сепаратистів. Проросійські повстанці посилити контроль на сході всупереч уряду в Києві та його західних однодумців.

Натовп у декілька сотень проросійських активістів штурмував центр телевізійного мовлення у Донецьку - обласному центрі на сході України, вимагаючи відновлення трансляції Російських державних каналів. Минулого місяця уряд у Києві заблокував трансляцію російських каналів, які слугували інструментами пропаганди Кремля.

У натовпі також було кілька десятків бійців у камуфляжному одязі і масках на обличчях -  стандартна форма проросійських сил, які захопили будівлі уряду в як мінімум 10 містах Східної України.

Кол Аксель Шнайдер з Німеччини, який виступив від імені групи військових спостерігачів, затриманих у п'ятницю, підкреслив, що вони перебували з дипломатичною місією під егідою Організації з безпеки і співробітництва в Європі і не стежили на користь НАТО, як стверджують повстанці.

Кол Шнайдер сказав, що додатковим доказом цього є участь у делегації офіцера з Швеції, яка не є членом НАТО.

Спостерігачі виглядали нервовими, коли їх супроводжували у Міську раду Слов'янська озброєні чоловіки для проведення прес-конференції, після чого їх забрали.

Називаючи себе та свою групу гостями під  протекцією самопроголошеного мера міста, Шнайдер сказав, що з ними поводяться настільки добре, наскільки це можливо за даних обставин.

"Мер міста надав нам свій захист і вважає нас своїми гостями, - сказав журналістам Шнайдер. - Я можу сказати вам, що слово міського голови - слово честі. Нас ніхто пальцем не торкався".

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин