загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Церква допомагає врегулювати конфлікт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українська влада сподівається на підтримку Ватикану, наразі ж вимушена вкладати гроші в боротьбу з тероризмом

У неділю у Ватикані Вселенський архієрей Франциск канонізував двох своїх попередників — Папу Іоанна ХХIІІ і Папу Іоанна Павла ІІ. Під час меси святіший отець наголосив, що у цих двох святих «жила жива надія та невимовна радість».

В урочистому євхаристійному богослужінні взяли участь тисячі вірян. Був днем раніше на італійській землі й Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Однак на урочистості він не залишився — після зустрічі з Папою Римським Франциском відбув до України, зважаючи на складну ситуацію на її теренах.

Глава уряду зустрівся також із Прем’єр-міністром Італії Маттео Ренці та Державним секретарем (главою уряду) Ватикану кардиналом П’єтро Пароліном. А з місцевою українською громадою він зустрівся у Римі, після відвідин собору Святої Софії.

До делегації від України, зокрема, увійшли: Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак, в. о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця.

Папа молиться за Україну

Арсеній Яценюк звернувся до Папи Римського Франциска з проханням молитися за Україну і зробити все, аби в Європі панували мир і стабільність. Уже інформуючи представників ЗМІ про хід переговорів, він нагадав, що церква в 1978 році зробила чимало під час конфлікту між Аргентиною та Чилі та Карибської кризи, коли Папа Римський доклав зусиль, аби не виникла ядерна війна між США і Радянським Союзом.

«Те, що Папа Франциск у своїх молитвах і зверненнях молиться за Україну, згадує про Україну і підтримує її, це великий знак солідарності з українським народом», — підкреслив Арсеній Яценюк.

Він також зазначив, що провів зустріч із Державним секретарем Ватикану кардиналом П’єтро Пароліном, де йшлося про перебіг подій на Майдані. Тоді здавалося, що шанси на перемогу були рівні нулю. «На боці тогочасної влади були сила, міліція, армія, автомати. Але сила — це не армія і автомати. Сила — це віра і дух. Якщо з нами буде Бог, то з нами буде перемога», — передає слова Арсенія Яценюка департамент інформації та зв’язків з громадськістю Секретаріату КМУ.

Відповідаючи на запитання журналістів у Римі, Прем’єр зауважив, що захоплення військових інспекторів ОБСЄ у Слов’янську укотре підтверджує, що так звані мирні протестувальники з російськими паспортами — це справжні терористи.

Попри це, Росія їх не засудила. У таких діях глава уряду вбачає чіткий знак: РФ підтримує бандитів і злочинців, які залякують мирне населення, стріляють у місцевих і солдатів та тероризують не тільки Україну, а й усю Європу. «Від РФ вимагаємо виконувати її міжнародні зобов’язання і всі двосторонні та багато—сторонні угоди, зокрема й Женевські домовленості. Вимагаємо від Росії відкликати свої сили, не провокувати і не підтримувати терористів, які перебувають на території східної України. Ми вимагаємо від Росії залишити нас у спокої», — заявив Арсеній Яценюк.

Стіна в Європі не можлива

Папа Римський Франциск добре обізнаний із ситуацією в Україні й розуміється на політичних процесах та проблемах у нашій державі. Про це вже заявив італійським журналістам Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак. «Ситуація на сході України складна й непередбачувана. Ми маємо докази, що в ній задіяно збройні спецпідрозділи Росії. Вони керують терористами та сепаратистами», — передає його слова прес-служба Міністра Кабінету Міністрів. Тому уряд вимушений витрачати чимало зусиль і коштів на врегулювання ситуації замість того, щоб зосередитися суто на економічних проблемах. «Путін і його команда змушують нас витрачати гроші не на соціальні програми, а на боротьбу з тероризмом», — резюмував Остап Семерак.

Окремо він розповів про формування Національної гвардії та заходи щодо зміцнення обороноздатності країни. Стосовно виборчої кампанії зауважив наступне: легітимність виборів глави держави не може бути поставлена під сумнів хоча б тому, що представники всіх парламентських політичних сил, зокрема Партія регіонів, висунули своїх кандидатів на президентську посаду. Важливо, що жоден урядовець у цій кампанії не задіяний і не впливає на неї.

Водночас російська влада не хоче, аби Україна мала легітимного президента.

На запитання італійського журналіста, чим стане Україна — мостом між Європою та Сходом чи стіною, — Остап Семерак відповів: «Україна — це не міст і не стіна, а частина європейської сім’ї. Путін і справді хоче вибудувати нову Берлінську стіну, можливо, десь посеред України. Але наша країна за підтримки всього світу зупинить його. Те, що відбувається, є початком глобального конфлікту, а не регіональною проблемою відносин між двома країнами».

До списку новин