загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Садимо жоржини: секрети гарного квітника

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Жоржини можуть стати окрасою вашого саду. Красиві, невибагливі, за ними досить легко доглядати. За тривалістю цвітіння - рекордсмени серед квітів відкритого ґрунту. Минулого року вони милували моє око від початку літа і до середини осені. Але треба знати, коли і як їх висаджувати.

Дотримуйтесь моїх порад - і жоржини прикрасять ваш садок різноманітними фарбами літа.

Жоржини – багаторічні квіти. Але в нашому кліматі вони не зимують у ґрунті. Тому восени я їх обов’язково викопую і зберігаю в приміщеннях (підвалах, сараях) до наступної весни. Якщо ви не вирощували жоржини - придбайте їх клубні у квіткових магазинах або на базарі і залиште у себе вдома до самої посадки. Висаджувати клубні жоржин у ґрунт тільки тоді, коли мине пора нічних похолодань.

Є кілька способів посадки жоржин: клубнями, живцюванням, розсадою.

Як на мене, садити жоржини клубнями набагато легше, зате розсада дає можливість швидко розмножити сорт і вже восени отримати відмінний посадковий матеріал на наступний рік. Якщо ви тільки почали займатися жоржинами, тоді краще висаджувати їх клубнями.

Клубні я обов'язково оглядаю, очищаю їх від засохлих корінців. Адже сухі клубні не дадуть пагонів і нових коренів. Гострим ножем видаляю хворі, гнилі ділянки. Зрізи обов’язково дезінфікую подрібненим деревним вугіллям.

Після цього клубні поміщаю в ящики з землею, ставлю у добре освітлене приміщення при температурі приблизно 20 градусів, рясно поливаю. Невдовзі на клубнях з'являться паростки. Тоді клубні можна дістати і ділити на кілька частин, на кожній з яких має бути по паростку.

Я ділю клубні жоржин не тільки для того, щоб отримати більше посадкового матеріалу, але й для його оздоровлення, тому що вирощування занадто великими кущами веде до виродження сорту.

Клубні жоржин висаджую у ґрунт. Роблю лунки глибиною 20-30 см, у кожну додаю перегній.

Порада: Важливо пам’ятати, що не можна сильно заглиблювати клубні: верхня їх частина (коренева шийка) повинна на 2-3 см виступати над поверхнею ґрунту, щоб уникнути загнивання.

Жоржини люблять яскраве сонячне світло і зволожений ґрунт. При виборі ділянки для садіння потрібно враховувати, що сонячні промені повинні потрапляти на ділянку не менше 6 годин на день.

Тетяна МЕЛЬНИЧУК

До списку новин