загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цей день в історії / 1 травня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

День міжнародної солідарності трудящих — в Україні, згідно зі статтею 73 Кодексу законів про працю України, святковий неробочий день

305 — Римський імператор Діоклетіан (~245-316), що почав службу звичайним солдатом і правив імперією двадцять років, добровільно відмовився від влади. Решту свого життя він провів на острові Спліт.

381 — Східноримський імператор Феодосій І Великий скликав Другий Вселенський (Перший Константинопольський) собор, який фактично завершив формування державної християнської церкви. Учасники собору — ієрархи лише східної частини імперії.

408 — Феодосій II став імператором Візантійської імперії.

1497 — Мученицькою смертю від татар загинув митрополит Київський Макарій. Нетлінні мощі святого покояться у Володимирському соборі.

1707 — Англія, Уельс та Шотландія об’єднані в одну державу — Велику Британію.

1840 — у Великій Британії з’явилася в продажу перша у світі поштова марка — «Чорне пенні»

1876 — У Відні з успіхом пройшла прем’єра опери Вольфганга Амадея Моцарта «Весілля Фігаро».

1851 — У Лондоні, в Кришталевому палаці відбулось відкриття першої Всесвітньої виставки, присвяченої досягненням техніки і культури.

1886 — В Чикаго пройшла масова демонстрація робітників, котра була атакована поліцією. 4 травня на мітингу протесту від вибуху бомби загинуло 7 поліцейських і 60 цивільних. Організатори мітингу були заарештовані і засуджені. У липні 1889 року на Паризькому конгресі 2-го Інтернаціоналу 1 травня в пам’ять про ці події проголошено міжнародним революційним святом трудящих.

1919 — У Фінляндії затверджено національний прапор

1919 — Баварська Радянська Республіка зазнала краху.

1930 — У СРСР відкрилась Туркестано-Сибірська залізниця (Турксиб). Саме на мітингу з нагоди цієї події персонаж «Золотого теляти» Остап Бендер знайшов підпільного мільйонера Корейка.

1931 — У Нью-Йорку пройшла офіційна церемонія відкриття найвищої у світі будівлі — 102-поверхового «Емпайр Стейт Білдінг», збудованої за проектом архітектора Вільяма Лема всього за один рік. Зведена на розі 34-ї вулиці і 5-ї авеню будівля ватістю 40 мільйонів доларів залишалась найвищою у світі до 1972 року, коли в Мангеттені було збудовано башти Міжнародного торгового центру.

1937 — Президент США Франклін Рузвельт підписав акт про нейтралітет, що не дозволяв США втручатись у військові події в Європі.

1943 — Німецькі нацисти вчиняють масове вбивство 9000 євреїв з гетто в м. Бродах на Львівщині.

1944 — Відбувся перший політ реактивного літака «Мессершмітт Me 262».

1948 — Проголошено створення Народно-Демократичної Республіки Корея (Північна Корея).

1954 — В Сеулі преподобний Мун заснував Церкву Об’єднання (Асоціація Святого Духа за об’єднання всесвітнього християнства). Сьогодні церква має послідовників більш, ніж у 150 країнах світу.

1960 — Під Свердловськом (нині — Єкатеринбург, Росія) ракетою збито американський розвідувальний літак «У-2», пілотований Френсісом Пауерсом.

1966 — студент Георгій Москаленко і робітник Віктор Кукса вночі встановили на даху головного корпусу Київського інституту народного господарства український національний прапор

1967 — Анастасіо Сомоса Дебайле став президентом Нікарагуа

1970 — Елтон Джон та поет Берні Топін почали свою спільну працю над альбомом «Elton John», до котрого увійшов перший хіт Елтона Джона «Your Song».

1993 — В результаті сутичок у Москві на Жовтневій площі і площі Гагаріна 579 чоловік отримали поранення (з них 251 — співробітники міліції).

1994 — Під час змагань «Гран-прі Сан-Маріно» на трасі в Імолі загинув 34-річний бразильський автогонщик, трикратний чемпіон світу в класі машин «Формула-1» Айртон Сенна.

1997 — На парламентських виборах у Великобританії вперше за останні 18 років перемогу здобула Лейбористська партія.

1997 — Румунія принесла офіційні вибачення за примусову депортацію до трудових таборів тисяч етнічних німців і «продаж» еміграційних документів, що мали місце в роки комуністичного правління.

1998 — Колишній руандійський прем’єр Жан Камбанда визнаний судом винним у геноциді проти народності тутсі, що мав місце в 1994 році і привів до загибелі більше півмільйона людей.

1999 — Під час обстрілу моста поблизу Приштини (Косово) ракета НАТО попала в цивільний автобус і вбила 34 особи (з них 15 — діти).

В цей день народились

1218 — Рудольф I, германський король

1920 — Копержинська Нонна Кронидівна, українська актриса театру і кіно.

1929 — Ральф Дарендорф, німецько-британський мислитель і політик-ліберал, соціолог, лорд, євро комісар

1942 — Анатолій Алексєєв, український філолог

1951 — Григорій Шумейко, актор і режисер львівського театру імені Заньковецької, народний артист України

1984 — Філіп Джевєцький, польський хокеїст

1985 — Ерік Тюммерс, нідерландський хокеїст

1988 — Дмитро Німенко, український хокеїст

До списку новин