загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Художня виставка «Обереги Ніни Саєнко»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дата події:

28 квітня - 17 травня 2014 10:00 - 19:00

 

Місце події:

Центр Української Культури та Мистецтва  Київ, вул. Хорива, 19-В  м. Контрактова площа  (вихід з метро в бік Верхнього і Нижнього Валів) 044) 425-12-66, www.dolesko.com

Більше відомостей:

 

З 28 квітня по 17 травня 2014 року у Центрі Української Культури та Мистецтва триватиме художня виставка «Обереги Ніни Саєнко».

«Співзвучність високої шляхетності душі мого батька – Олександра Саєнка, мистецтво епохи українського відродження 1920-х років, любов до своєї землі і одвічна таїна народного мистецтва проросли крізь моє серце, визначили творчий шлях і призначення на Землі: утверджувати істинно національне мистецтво, проповідувати своїми творами та діями українську ідею».

Ніна Саєнко

Центр Української Культури та Мистецтва презентує ексклюзивну колекцію творів – гобелени, килими, мозаїки соломою, малярство на тканині – Ніни Саєнко, якими захоплювались глядачі майже всіх континентів світу: Європи, Америки, Австралії, Азії.

Представлені в експозиції твори перевершать усі найсміливіші очікування, а саме витриманим у національному стилі глибинним проникненням у закодований світ древньої символіки і знакових систем, вишуканою колористикою і справжньою красою.

Основна мета презентації – відчути подих української землі, заворожуючу магію творчої уяви Ніни Саєнко, її мрію передати у своїй творчості захоплення чарівною природою, історичними колізіями і сучасними візіями.

В основі художніх рішень – динамічні, експресивні і водночас сповнені внутрішнього спокою і гармонії, чудові за формою композиційні прийоми, дивовижні кольори. Поліфонічна єдність модерного стилю і вірності традиціям дають уявлення про сучасне національне мистецтво.

Творчість Ніни Саєнко є винятковою презентацією декоративного мистецтва, призначеного для оформлення яскравих сучасних інтер’єрів, просторових архітектурних ансамблів, вагомо заявлена в численних музейних колекціях та приватних професійних зібраннях.

Під час експонування виставки передбачаються авторські екскурсії Ніни Саєнко, ознайомлення з публікаціями про її творчість та родини Саєнків, перегляд відеофільмів.

Ніна Олександрівна Саєнко відома в Україні як діяч у галузі збереження пам’яток історії та культури, популяризації мистецької спадщини, знавець музейної справи, мистецтвознавець, художник декоративного мистецтва, режисер масштабних мистецьких акцій в Україні та за кордоном, що спрямовані на всебічний розвиток національного мистецтва в межах реалізації державних програм.

Народилася у місті Борзна на Чернігівщині, де виросла серед чарівної сіверянської природи, в родині, де панувала висока культура мистецького життя, де народжений феномен Саєнків, основоположником якого був народний художник України Олександр Саєнко.

У своїй творчості Ніна Саєнко базується на глибинних здобутках українського народного мистецтва, розвиває їх і підносить на новий рівень у новаторському самовираженні, сприйнятті традицій культури як основи національної духовності.

Творчий діапазон її творів широкий – від складного тематичного гобелена “Козацька балада”; спокійних симетричних композицій (“Зелене літо”, “Рожевий світ”, “Квіти Сіверщини”), складних за колористичною гамою, гармонією тональних сполук (“Серпанок”, “Весна”, “Осінь”), феєричної казковості килима (“Купальська ніч”) до панно, виконаних мозаїчним набором соломою, що позначаються чіткістю композиції (“Пташина розмова”, “Лісова рапсодія”), витонченою стилізацією форм (“Сонце сходить”, “Зустріч”), своєрідним орнаментом й ритмікою (“Мозаїка”, “Всесвіт”, “Орнаментальна квітка”), стриманим колоритом (“Тече вода з-під явора”, “Жнива”). Її твори самобутні й неповторні, полонять уяву творчою довершеністю, поетичністю і красою.

Мистецькі твори Ніни Саєнко – тематичні гобелени, килими, мозаїки соломою, вибійки – здобули визнання на численних національних і міжнародних виставках (Австралія, Китай, Канада, США, Велика Британія, Бельгія, Німеччина, Фінляндія, Франція, Польща, Росія), а також представлені в національних та міжнародних музейних колекціях і приватних збірках. У її творчому доробку – сучасне оформлення культурних центрів, шкіл, дитячих закладів України.

Ніна Саєнко знана також своєю активною мистецтвознавчою працею, її публікації (понад 200) в книгах, енциклопедіях, наукових виданнях, каталогах та часописах, виступи у програмах телебачення та радіо присвячені глибокому аналізу сучасного художнього життя України. Вагомі також її дослідження й презентації на всіх континентах творчості батька – народного художника України Олександра Саєнка, ім’я якого занесене ЮНЕСКО до списку видатних діячів світової культури.

За її подвижницької участі у 1996 році створено державний Художньо-меморіальний музей “Садиба народного художника України Олександра Саєнка” у Борзні на Чернігівщині. За 18 років плідної праці Музей, який активно веде науково-дослідницьку, збирацьку, патріотично-виховну роботу, презентує мистецьку спадщину, став одним із відомих скансенів України.

Ніна Саєнко є керівником та педагогом Мистецької студії імені Олександра Саєнка для глухонімих дітей у Києві, в якій на благодійних засадах діти засвоюють основи образотворчої грамоти, технічні прийоми декоративного мистецтва (килимарство, мозаїка соломою, розпис, малярство на тканині та склі, писанкарство). Про результати діяльності цієї студії знають в Україні та Європі.

Ніна Олександрівна Саєнко – заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки художників України, Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Європейської текстильної асоціації, координатор музейних мистецьких акцій та проектів, кавалер орденів княгині Ольги ІІІ ступеня (2005) та Святої Варвари (2008), лауреат Міжнародної літературної премії Фундації родини Воскобійників (2009), має медаль “За жертвенное служение” (2013, Росія).

До списку новин