загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Львівські листоноші нав’язують пенсіонерам зіпсований товар

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Про це дізналася журналіст викривального проекту «Інсайдери. Під прикриттям» Юлія Шафранська, яка впродовж кількох днів попрацювала кеірвником поштампу «у тіні».

Львівські листоноші, крім того, що розносять людям пенсію, ще продають їм пральні порошки, шампуні, періодичні видання, солодощі та інше. Інколи такий товар є зіпсованим, але поштарі змушені його продати, щоб відділення не залишилося у мінусі.

«Нам з того плану зарплату рахують. Якщо його не виконуємо – то, відповідно, в мінусі відділення. Нам держава не платить», – розповідає працівниця Зашківського поштового відділення.

Структура державного підприємства «Укрпошта» працює за плановою системою. Тож, якщо відділення не виконає місячного плану та не продасть деякого товару, працівникам доведеться вносити свої гроші. Це впливає і на їхні заробітні плати.

Нагадаємо, минулого року львівська філія «Укрпошти» опинилася у центрі скандалу. Працівники звинувачували дирекцію у тому, що змушує їх не лише продавати, а й самим купувати усілякі товари та послуги. Поштарі повинні були придбати ковбасу, яку згодом назвали зіпсованою. Вони мусять передплачувати періодичне видання «Взгляд», купувати залізничні квитки, оформляти на себе кредит «Готівочка».

Найбільшого резголосу набула історія із «Соціальними картками» по 80 гривень, які повинні були купити геть усі працівники поштових відділень Львівської області. «Хочеш – не хочеш, маєш гроші – не маєш. Хто не купить соціальну картку, будуть списки у начальника. Навіть, до звільнення»,  – про це повідомила журналістам ZIKy працівниця львівської пошти.

На той час очільником Львівської дирекції «Укрпошти» був Василь Веселий. Чиновник заперечував примусові купівлі соціальних карток, а журналістів звинуватив у замовності сюжету. Та прикинувшись сестрою працівниці Укрпошти, репортер Юлія Шафранська з'ясувала ситуацію у головному львівському офісі. Купила соціальну картку і отримала чек, яким повинна була звітувати перед начальством, щоб сестра не була звільненою. 

У Зашківському поштовому відділенні соціальні картки знову в обороті. Їх привезли по 10 гривень на продаж. Попри те, що нові керівники знову заперечують очевидні факти, журналісти викривального проекту «Інсайдери. Під прикриттям» покажуть сьогодні, о 22.00, на телеканалі ZIK з середини систему роботи державного підприємства «Укропшта» та дізнаються, яким чином екс-очільник Львівської пошти Василь Веселий пішов на підвищення без люстрації.

Нагадаємо, 31 березня телеканал ZIK запустив новий викривальний проект у жанрі «журналіст змінює професію» «Інсайдери. Під прикриттям». Його творцями стала команда однієї з найпопулярніших програм, що була в ефірі ZIKу, «ПРАВОкація».

До списку новин