загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україна близька до стану війни, стверджує Німеччина

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Автор Девід Блер, Донецьк

Німеччина офіційно порекомендувала своїм громадянам залишити Схід та Південь України, оскільки остання знаходиться лише за "кілька кроків" від війни

 

Україна знаходиться лише за кілька кроків від "військової конфронтації,"- застеріг у вівторок міністр закордонних справ Німеччини, а його держава офіційно попорекомендувала громадянам країни залишити східний регіон.

Ця глибоко песимістична оцінка Франка-Вальтера Штайнмаєра була оприлюднена у той час, коли аеропорт, що обслуговував Донецьку область, найбільш густонаселену область України, скасував всі міжнародні рейси до подальших розпоряджень.

Інформаційне табло у залі вильоту в  аеропорту імені Сергія Прокоф'єва показувало список скасованих рейсів у різних напрямках, у тому числі московському, мюнхенському та істамбульському.

Одному внутрішньому рейсу до Києва було дозволено вилетіти, який, як виявилось, був єдиним сполученням у цей день. Службовець з аеропорту "Бориспіль" у Києві заявив про те, що у вівторок жодних рейсів з Донецька більше не очікується.

Червоно-синьо-чорний прапор "Донецької народної республіки", заснованої проросійськими активістами в цьому регіоні, встановлено на площі біля зали вильоту аеропорта.

Влада не дала пояснень щодо рішення скасувати всі рейси. Одна з можливостей - це те, що Збройні сили України хочуть звільнити повітряний простір аби посприяти військовій операції проти проросійських повстанців.

Невеликий аеропорт, який обслуговує сусідню Луганську область, також було закрито, але це сталося ще кілька днів тому з комерційних причи, не пов'язаних з кризою.

Штайнмаєр повідомив чотирьом європейським газетам, що кровопролиття у портовому місті Одесі, яке у п'ятницю забрало як мінімум 40 життів, став переломним моментом. "Криваві знімки з Одеси показали нам, що ми знаходимося за кілька кроків від військової конфронтації", - сказав він.

"Вже зараз ситуація загострилася до рівня, "який донедавна ми вважали неможливим", - додав Штайнмаєр.

Його міністерство оприлюднило нові туристичні поради для України, наполягаючи на від'їзді  всіх німецьких громадян зі східних регіонів Донецької та Луганської області. "У цих областях було зведено контрольно-пропускні пункти, які контролюються незаконними збройними формуваннями", - йдеться у рекомендаціях. У світлі останніх подій слід припустити, що ЗМІ піддаються особливому ризику бути затриманими чи заарештованими сепаратистськими військами.

Німеччина підтримує тісні економічні зв'язки з Україною і має у розпорядженні авторитетну мережу дипломатичних контактів. Поки що зовнішньополітичне відомство Великобританії не закликало британських громадян залишити ці регіони, обмежившись рекомендаціями уникати поїздок до Донецька крім "нагально необхідних", а також до будь-яких міст, де українська влада проводить військові операції.

Ці операції спрямовані на Слов'янськ, місто з 12-тисячами мешканців, яке де-факто є підконтрольним проросійським повстанцям.

У понеділок чотири українські військовослужбовці загинули тут і один вертоліт був збитий. У вівторок Міністерство внутрішніх справ намагалося спростувати враження, що сили безпеки зазнали поразки від рук повстанців, заявивши, що 30 бойовиків було вбито під час бою.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин