загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Криза в Україні: Війська відвоювали приміщення Маріупольської міської ради

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Проросійські сепаратисти захопили Маріупольську  міську раду минулого тижня Українські урядові війська відвоювали мерію у проросійських сепаратистів у південно-східному місті-порту Маріуполь, як стверджують чиновники.

 

Міністерство внутрішніх справ у Києві стверджує, що повстанці, які захопили будівлю минулого тижня, залишили її, але деякі місцеві репортажі стверджують, що було зроблено спроби повернутися.

За останні тижні проросійські сепаратисти захопили адміністративні будівлі у десятках міст у східній Україні.

Київський уряд направив свої війська, щоб відновити там свій вплив.

У середу, на початку дня, російське інформаційне агентство "Інтерфакс" навело цитати промосковського ополченця у Маріуполі, який стверджував, що сепаратистські сили звільнили мерію без жодного пострілу.

Він також додав, що урядові сили розпочали розчищати барикади на центральній площі.

Однак український телевізійний канал "5 канал" пізніше повідомив, що деякі повстанці перегрупувались і знову намагалися захопити  приміщення. Ситуація погіршується, як повідомлялось у репортажі.

"Поділ України"

У середу надійшли повідомлення про зіткнення між українськими військовослужбовцями і проросійськими бойовиками у Слов'янську - місті-оплоті повстанців.

Український уряд відхилив вимоги проросійських активістів стосовно більшої автономії для східних областей, побоюючись, що це може призвести до розвалу країни або анексії інших областей.

Київ призначив президентські вибори на 25 травня і заявив про свою готовність підтримати нові міжнародні перемовини у Женеві, якщо Москва підтримає вибори.

У вівторок Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров відхилив проведення чергового раунду переговорів, хіба що в них приймуть участь проросійські опозиційні сили.

Сепаратисти в Донецьку проголосили "Народну Республіку" і готуються до проведення референдуму про незалежність, призначеного на неділю.

Державний секретар США Дж.Керрі засудив цей план дій, назвавши його "незаконним зусиллям задля подальшого розколу України".

Вибори президента України було призначено на 25 травня, після того, як в лютому Віктор Янукович був скинутий прозахідними мітингувальниками.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин