загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Росія на порозі фінансового краху: "падають" доходи Газпрому, а з ним "худне" і бюджет країни

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Реальна Росія починається одразу за московською кільцевою дорогою.

Росія на всіх російських каналах - країна мрій  та успішна держава, йдеться у програмі "Українські сенсації"

Але варто зазирнути за декорації цього театру - і картинка починає грати зовсім іншими квітами. Сірістю і брудом.

Кремлівські чиновники - генії маскування. Вони вміло прикривають проблеми своєї країни правильними картинками. Наприклад, у Єкатеринбурзі - чисті вулиці, гарні будинки, але тільки з фасаду. Марафет в місті навели задля приїзду Китайської делегації та високих чинів з Москви. А люди як жили в руїнах, так і живуть далі.

Потьомкінські села - виростають скрізь, де потрібна картинка для Кремля. Росія - це країна одного міста Москви. І життя В Москві на життя в Росии абсолютно не схоже.

Кремль маскує не тільки злидні і розруху на вулицях. Але і вітер в кишенях росіян. 

З кремлівських телеканалів, які так люблять на сході України, з року в рік говорять про підвищення зарплат. Але це- тотальний обман. Середня зарплата - за нашими мірками - це менше тисячі гривень. Але російське керівництво це не хвилює.

Адже доглянуті лікарні, ситі лікарі та безтурботні пацієнти - тільки в російському кіно і телесеріалах. Годують сніданками і педагогів. Просто Кремлю не потрібні молоді та думаючі люди. Ними важко управляти.

Багатомільйонна армія пенсіонерів сидить на шиї у Кремля важким вантажем. Офіційно - середня трудова пенсія в Росії - 12 тисяч рублів. Або трохи більше трьох тисяч гривень. Насправді - вдвічі менше.

При цьому - комунальні платежі - вдвічі більші, ніж в Україні. Москва на скарги пересічних росіян плює.

Ее шикують і ветерани улюбленої Володимиром Путіним армії. Військові почесті - тільки на парад.

Цінує Кремль - чиновників. Керівники в російській державі отримують в сто разів більше ніж медики, вчителі, пенсіонери та військові.

Зарплата чиновників вищого ешелону - 450 тисяч рублів на місяць. На наші гроші це більше ста тисяч гривень. Такі суми шокують простих росіян. На знак протесту пенсіонери навіть відправили Путіну особисто чергову дріб'язкову надбавку.

За вірну службу Олексій Міллер став найбагатшим державним службовцем у світі. Зарплату Міллера навіть уявити складно.

Його зарплата річна - більше восьмисот мільйонів рублів. Це два з половиною мільйони рублів на день. Це пенсія за 17 років середньої пенсіонера Росії. Зарплата за 7 років середнього російського працівника.

Швидше за все, гігантські зарплати чиновників потрібні не для залучення їх на службу. А для прикриття крадіжки державних грошей.

Тільки офіційно, кремлівська влада у своєму розпорядженні має 5 резиденцій. Горки 9 в Підмосков'ї, Костянтинівський палац у околицях Петербурга, замок на Рубльовке під назвою Меєндорф, і це тільки офіційно. А скільки маєтків ще можуть приховувати?

Так на території заповідника для Путіна будують цілий гірськолижний комплекс Місячна поляна. А ще у нього є палацовий комплекс під Геленджиком.

З початку 2000-х тільки на продажу нафти Росія заробила понад трильйон доларів. Якщо роздати ці гроші росіянам, то кожен би отримав на руки  7 тисяч доларів. Але в російській глибинці досі немає доріг і електрики.

Кремль давно перетворив країну на автозаправку. І вся її промисловість залежить від поставок вузлів і деталей. 

Інфляція в Росії вже більша за українську. Простим людям доведеться знову терпіти, затягуючи паски. Але грошей у Росії, в умовах всесвітньої ізоляції і падінні економіки, немає.

Тріщини з'явилися у фундаменті "Газпрому" - головної опори режиму Путіна в Росії

"Доходи державного бюджету Росії на 50 відсотків складаються з доходів від продажу нафти і газу. І як тільки ці доходи падають, падають і бюджет", - каже Олександр Савченко, колишній заступник голови Нацбанку

І ці тріщини швидко ростуть. У рейтингу найбільших корпорацій Газпром  опустився з 4 на 58 місце. Втративши з 2009 до 2013 двісті мільярдів ринкової вартості.

Частка "Газпрому" на європейському ринку через політику Кремля скоротилася з 33 до 25 відсотків.

Якщо в 2011 році російський газовий гігант заробив майже 44 мільярди доларів, то вже наступного року заробив на 6 мільярдів доларів менше. У 2013 році цей показник впав до 35 мільярдів. А цього року, за прогнозами, може не дотягнути до цифри в 30 мільярдів доларів.

Росія на порозі фінансового краху. Хоча у Кремля є план, за яким Крим скоріше стане другою Мексикою або Колумбією, сонячні пляжі ПБК можуть стати курортом для брудних грошей. Ходять чутки, що в Криму і легалізують гральний бізнес. У Воронцовському палаці вийде відмінний готель. Будувати казино і готелі в Криму будуть люди, яким наплювати на історичні пам'ятки.

9 травня - прекрасна дата для того, щоб зробити вирішальний кидок. І зграя Януковича намагатиметься використати це шанс повернутися. І тільки в наших силах цього не допустити

До списку новин