загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Росія знову погрожує перекрити Україні газ без передоплати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Голова правління російського газового монополіста «Газпром» Олексій Міллер заявив у понеділок, що вже у вівторок його компанія запроваджує для України передоплату за природний газ.

Як сказав він на зустрічі з прем’єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим в урядовій резиденції під Москвою, цього дня «Газпром» виставить Україні попередній рахунок на червень і чекатиме на сплату до 2 червня, відтак 3 червня повідомить про обсяг постачання на цей місяць відповідно до оплаченого авансу. Якщо ж авансу не буде, не буде й постачання газу, сказав він.

Так Міллер відповів на вказівку Медведєва «припиняти няньчитися» з Україною.

За словами керівника «Газпрому», після того, як Україна не заплатила за постачання у квітні у визначений термін, до 7 травня, її борг за російський газ зріс до 3 мільярдів 508 мільйонів доларів.

Україна не визнає такого обсягу боргу, що виник після того, як «Газпром» скасував свої раніше чинні знижки в ціні на газ порівняно з формулою ціни за контрактами 2009 року. Україна не визнає цих скасувань знижок. Як заявляв на початку місяця, коли Росія говорила про борг у майже 3,5 мільярди доларів, міністр енергетики Юрій Продан, Україна визнає суму боргу на той час у 2 мільярди 200 мільйонів доларів і готова його сплатити, якщо Росія підтвердить знижену ціну на газ. Крім того, «Нафтогаз» іще наприкінці минулого місяця подав «Газпромові» передарбітражну ноту з вимогою про перегляд деяких моментів газових контрактів 2009 року, головним із яких є перегляд ціни на газ. Якщо сторони не дійдуть згоди протягом 30 діб, спірні питання будуть передані на розгляд до Арбітражного інституту Стокгольма, як передбачено контрактом.

До списку новин