загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Німеччина наполягає на дипломатичному вирішенні кризи в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Автори: Стефан Вагштіль та Роман Олірчик в Києві

З метою пом'якшити кризу в Україні, у вівторок  візитом міністра закордонних справ Франка Вальтера Штайнмаєра до Києва для налагодження зв’язків, Німеччина  відновила свої дипломатичні зусилля задля зменшення зростаючого розколу між тимчасовим урядом і проросійськими сепаратистами.

Берлін прагне здобути підтримку для запланованих переговорів за круглим столом примирення за підтримки Організації з безпеки і співробітництва в Європі перед призначеними на 25 травня президентськими виборами, які підтримуються Києвом, але заперечуються проросійськими сепаратистами на півдні та сході України.

Пан Штайнмаєр сформулював мету своєї одноденної поїздки, яку він планує здійснити до півдня і сходу країни, а також до Києва, як "наведення мостів між різними таборами".

Незабаром після свого приземлення у Києві, Штайнмаєр підкреслив "вирішальну роль" президентських виборів, до яких залишилось на даний момент менше ніж два тижні і закликав до "національного діалогу" за запропонованим круглим столом.

Він також закликав озброєні групи скласти зброю та звільнити зайняті громадські будівлі: гасло спрямоване не тільки до проросійських протестуючих, але і до проукраїнських груп.

Стоячи поряд з паном Штайнмаєром, тимчасовий прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав Москву закликати проросійських сепаратистів у східних регіонах його країни до роззброєння та звільнення захоплених будівель.

"Як тільки Росія припинить підтримку сепаратистів і терористів, ситуація стане набагато кращою, ніж тепер", - сказав Яценюк.

Німеччина докладає величезних зусиль для знайдення дипломатичного розв'язання конфлікту. Берлін чітко дав знати, що якщо президентські вибори не  пройдуть успішно, він буде готовий до введення подальших обмежень, які, як багатьма передбачається, включатимуть широкомасштабні економічні санкції.

Німеччина покладає велике значення на ОБСЄ оскільки всеєвропейський орган безпеки включає на рівні членства не лише Росію і Україну, але і США і, таким чином, забезпечує спільний простір для переговорів та потенційних дій.

Вальтер Штайнмаєр погодив свої останні дипломатичні кроки з Дідьє Буркгальтером, швейцарським президентом, який на даний момент є головою ОБСЄ. Він двічі провів перемовини з Буркгальтером перед поїздкою голови ОБСЄ до Москви минулого тижня, де він домігся від російського президента Володимира Путіна кількох заспокійливих висловлювань, у тому числі туманної підтримки президентських виборів.

Однак, відтоді у день річниці Другої світової війни Путін відвідав Крим  -  на думку заходу це був провокативний крок.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин