загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Поїздка в Тбілісі: основні маршрути і невідомі факти про столицю Грузії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На Тбілісі варто подивитися з висоти і попаритися в унікальних банях.

Грузія – надзвичайно гостинна країна, яку місцеві жителі називають Сакартвело.

Як повідомляються у сюжеті "Мій путівник", дорога з України в Грузію займає близько двох годин льоту.

Так, у гостинному Тбілісі живе півтора мільйони людей, що складає третину усього населення країни. Недаремно кажуть, що в Грузії почуваєшся як удома. Особливо, якщо ти – українець. На одному з ресторанів можна побачити прапор України. За словами власників закладу, це означає підтримку Києва у тяжкий період історії.

Жовто-блакитну стрічку почепив на своє робоче місце і продавець кави Георгій.

Також на вулицях столиці можна знайти і українські крашанки, які розмальовували діти. Виручені гроші відправлять на благодійність.

Туристам в Тбілісі варто відвідати канатну дорогу, яка одразу привертає увагу, як тільки потрапляєш в місто. Часто туристи помилково називають її фунікулером. Кабінка канатної дороги домчить до одного з найбільш популярних оглядових майданчиків за кілька хвилин, а потім можна добратися до найстарішої пам'ятки міста – фортеці Нарікала.

Досі ніхто не знає, коли звели фортецю. Але вважається, що саме з неї почалося будівництво самого міста. Нарікала – головний символ столиці.

Крім того, в кожній суверенній лавці обов'язково знайдеться чимало дрібниць із зображенням Сталіна. За словами продавців, диктатора люблять мешканці гір, де він народився. Також на статуетках можна добре заробити. Зокрема, купувати Сталіна люблять російські туристи.

Загалом сучасна архітектура Тбілісі приверне увагу будь-якого мандрівника. Не кожен знає, що чудернацькі металеві труби – це театр. А пішохідний міст Миру давно став візитівкою столиці.  Місто причепурили за останні 10 років, тому що колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі робив ставку на туристів.

Якщо звернути зі звичних туристичних маршрутів, можна побачити інше Тбілісі. У старих двориках, які місцеві називають італійськими, досі живуть люди. При цьому будівлі знаходяться в жахливому стані. Але від цього прогулянки цими двориками не становляться менш цікавими.

У Тбілісі є один із найкрутіших фунікулерів у світі: кут нахилу складає 60 градусів, довжина шляху – майже півкілометра і долає він цю відстань за три хвилини. Але доїхати до нього з центру – суцільна морока. Порада – одразу брати таксі.

Фунікулер в Тбілісі має новенькі швейцарські вагончики, які везуть туристів на найвищу гору. Квиток коштує 14 гривень. Але забратися можна ще вище, адже прямо на горі розташоване оглядове колесо. Його висота - 62 м.

Також у Тбілісі є цілий банний квартал у центрі міста, якому вже декілька століть. Одразу й не здогадаєшся, що під цими куполами розташовані басейни з унікальною сірковою водою. За словами власника, вода корисна для радикуліту, ревматизму, шкіри.

До списку новин