загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Умови отримання надбавки до пенсії пенсіонерам, які мають на своєму утриманні дітей до 18 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відповідно до п. 6 Прикінцевих положень Закону УкраїниПро загальнообовязкове державне пенсійне страхування”, Закону УкраїниПро пенсійне забезпеченнята постанови Кабінету Міністрів України від 16 липня 2008 року № 654 “Про підвищення рівня пенсійного забезпечення громадяннепрацюючим пенсіонерам, які мають на своєму утриманні дітей до 18 років, до пенсії за віком, по інвалідності та за вислугу років призначається і виплачується надбавка у розмірі 150 грн. на кожну дитину.

Непрацюючими пенсіонерами – є особи, які не перебувають у трудових відносинах та не зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності.

- Встановлення зазначеної надбавки провадиться на підставі заяви пенсіонера, до якої надаються документи, що засвідчують особу, родинні стосунки та вік утриманця, підтверджують перебування його на утриманні заявника та свідчать про те, що пенсіонер не працює.

Такими документами є:

- паспорт;

- довідка про присвоєння ідентифікаційного номеру;

- трудова книжка;

- свідоцтво про народження дитини;

- довідка уповноважених органів з місця проживання (органів управління житловим фондом, місцевого самоврядування) про перебування на утриманні чи про спільне проживання з заявником.

Виплата надбавки здійснюється до досягнення дитиною 18 – річного віку.

Одночасно нагадуємо про те, що пенсіонери, які на своєму утриманні мають дітей до 18 років, та отримують відповідну надбавку до пенсії, в обов’язковому порядку повинні своєчасно повідомляти управління Пенсійного фонду України за місцем перебування на обліку про факт працевлаштування або здійснення підприємницької діяльності. У разі прийняття на роботу чи реєстрації фізичної особи – суб’єкта підприємницької діяльності, виплата пенсіонеру зазначеної надбавки припиняється.

- Слід також зазначити, що на тих дітей, які отримують пенсію або державну соціальну допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та діям — інвалідам”, надбавка до пенсії не нараховується.

До списку новин