загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Кіровоградській бібліотеці відкрилася виставка "Жіночі образи на полотні"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У відділі мистецтв Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. М. Бойченка відкрилась виставка творчих робіт Світлани Хавроненко «Жіночі образи на полотні». Світлана Хавроненко – молода, талановита художниця. Закінчила Кіровоградський педагогічний університет ім. В. Винниченка, довгий час працювала викладачем живопису та малюнку у Кіровоградському інституті регіонального управління та економіки.

За період педагогічної діяльності організовувала виставки творчих робіт студентів, проводила майстер-класи.

Про свою творчість Світлана говорить: «Почти всю жизнь увлекаюсь живописью. Не могу сказать, какая техника и материал у меня любимые. Акварель, тушь, акрил, гуашь - использую их время от времени, по отдельности и смешивая. Поверхности тоже могут быть разными: бумага, ткань, двп, холст, стекло и т.д. Кроме живописи люблю hand-made, читать интересные книги».

Більшість картини, що представлені на даній виставці, виконані у надзвичайно цікавій техніці – енкаустика.

Слово «енкаустика» – давньогрецьке, що означає «мистецтво випалювання», малювання фарбованим бджолиним воском.

У давньому Єгипті восковим розписом розфарбовували стіни та фасади, а в Давній Греції гарячими восковими фарбами розписували кораблі. Багато давніх ікон зроблені саме в цій техніці.

Воскові картини мали таку популярність завдяки своїй довговічності: деякі зберігаються більше двох тисячоліть. У музеях всього світу зберігається багато портретів, виконаних воском по дереву.

Сучасна енкаустика – процес, при якому кольоровий віск припалюється до вбираючої основи, такої як штукатурка, полотно, дерево, за допомогою звичайних побутових речей: праска, фен або ж паяльник. Для того, щоб воском можна було малювати, його необхідно розтопити, зробити рідким. Якщо ми використовуємо для цього праску, то робимо це наступним чином: просто наносимо віск на гарячу поверхню праски, притискаємо її до паперу, і не відриваючи праску, водимо нею по поверхні. Ще можна розтопити віск на поверхні праски і накрапати його на папір. Після цього гарячим феном «розганяти» фарби по фону. Ще один спосіб малювання: папір, полотно або іншу основу кладуть на спеціальний стіл з підігрівом (як електроплита). А далі за допомогою таких інструментів як: шпателі, жорсткі щіточки, валики створюються прекрасні візерунки та картини.

Отже, завітайте до відділу мистецтв Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. М. Бойченка та пориньте у світ неперевершених картин виставки. Будемо раді Вас бачити !!! Виставка працюватиме до кінця травня 2014 року. Вхід вільний.

За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва ім.О.М.Бойченка: тел. (0522) 22-66-01

Адреса: вул. Декабристів 6\15. Сайт: //www.lib.kr.ua

Працюємо щодня з 9.00 до 18.00, вихідний – субота

До списку новин