загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як зробити духи (парфум) в домашніх умовах

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сила цього аромату здатна творити неймовірне: нагадувати про щасливі моменти життя, відкривати серця в любовних визнань, зробити нас щасливішими. У світі запахів є щось невловиме і загадкове. Від цього створюється враження, ніби справжні парфуми, які хочеться вдихати знову і знову, може зробити тільки професійний парфумер. Але повірте, з невеликою кількістю знань і мінімальним набором ароматичних масел ви навіть в домашніх умовах можете стати майстром з виготовлення духів! З чого роблять духи в домашніх умовах Саморобні духи чудово підходять для алергіків або страждають мігренню, оригіналів, що обожнюють проявляти свою індивідуальність і оригінальність. І, нарешті, тим, у кого бюджет не дозволяє користуватися кожен день дорогими ароматами відомих брендів. Природно, такі духи будуть набагато простіше, ніж ті, що виготовляються в лабораторіях, і чиї аромати допомагає розкривати спеціальне обладнання. Але хто знає, може бути, вам вдасться з часом підібрати таку унікальну і неповторну композицію, що вам позаздрять найвідоміші парфумери. Отже, що входить в стандартний набір для приготування домашніх духів: основою зазвичай служать спирт (для туалетної води) або масло жожоба (частіше використовується для маленької кількості духів, які наносять за вушка і на зап'ястя. Це масло геть позбавлене власного яскраво вираженого аромату, тому часто використовується в якості основи для ароматів);

ефірні масла, чим більше, тим краще. Готові набори можна придбати в будь-якому spa-салоні або магазині, де продаються сувенірні аромалампи;

паперові смужки (вони знадобляться для того, щоб визначити, чи потрібний шлейф аромату у вас вийшов);

закриваються судини (краще вибрати такі ємності і такий їх обсяг, щоб можна було в будь-яких пропорціях змішати інгредієнти). Створення парфумів в домашніх умовах Спочатку ми повинні визначитися, що взяти за основу - масло або спирт. Від того, що ви виберете, залежатиме властивості вашого парфуму і швидкість «дозрівання» духів (саме так, адже змішати аромати мало, треба дати їм насититися один одним).

Олійна композиція вистоюється близько двох тижнів. Ця основа славиться тим, що аромат виходить дійсно багатим і багатогранним - ви вловлюєте безліч нот і відтінків; хвилин даної основи в тому. Що наносити її надалі можна буде тільки на відкриті ділянки шкіри. На речах вона буде залишати характерні плями.

Спиртова композиція по стійкості виходить схожою на туалетну воду. Вона не настільки насичена. Дозріває трохи довше - близько місяця або навіть довше в залежності від композиції та вихідних матеріалів. Її можна бризкати, куди тільки побажає господиня аромату - на одяг, волосся і аксесуари. Якщо ви тільки починаєте свої ароматні досліди, то радимо тренуватися на менш дорогих оліях - іланг-иланге, герані або мирта. Більш дорогі масла жасмину і туберози можна буде придбати трохи пізніше, коли ви наб'єте руку» і чудово будете відрізняти «початкову» ноти аромату від «центральної». Будь-які парфуми - це саме мелодію з трьох нот: початкова (на професійній мові - головний нота аромату, або її «топ»);

середня (її ще називають центральна або, на мові метафори - «серце» будь-яких парфумів);

кінцева (або базова нота або «фонд», який має домінуюче значення у композиції). Кожна нота буде «звучати» відведений загальною композицією час. У класичній пропорції будь аромат простий, як «раз-два-три»! Тому що складові в ньому, як правило, змішуються в такій пропорції: 1 частина початкової ноти; 2 частини середньої; 3 частини - кінцевої. Технологія приготування домашніх духів В якій же послідовності змішуються інгредієнти, щоб створити парфуми, і чи має це значення? Звичайно, адже зробити унікальний аромат - не те ж саме, що зварити печеня, в яке можна скласти всі одночасно. Тут послідовність дій має ключове значення: по черзі, починаючи з головного аромату, змішуємо ефірні олії у вказаних вище пропорціях. Правило «трьох нот» зовсім не означає, що ви обмежені лише трьома компонентами. Кожна нота може представляти із себе неймовірну суміш ароматичних масел, тому у ваших духів може бути до 20 унікальних компонентів.

тільки після цього додаємо несучу субстанцію - спирт або масло жожоба; робити це слід поступово, щоб маса основи не була занадто великою, і аромат не втратив свою виразність.

розливаємо по флаконам і залишаємо духи в темряві при кімнатній температурі до дозрівання. На стадії розливання перевірте, щоб судини були по можливості стерильні зсередини (для цього їх можна прокип'ятити) і щоб над поверхнею духів до кришечки залишалося якомога менше повітряного простору. Герметично запаковані духи можуть зберігатися і приносити радість своєї власниці не один рік! Рецепти духів для приготування в домашніх умовах Звичайно, процес створення парфумів - це неймовірно творче заняття, яке не терпить шаблонів. Але коли постає питання - що ж зробити в першу чергу - на допомогу приходить класика домашньої рецептури. Адже щоб писати чудові романи, письменникам теж спочатку потрібно вивчити букви алфавіту. Ви обов'язково виведете свою формулу незабутнього аромату, яким будете пишатися, а поки пропонуємо скористатися широко відомими і майже завжди вдалими поєднаннями ефірів у спирті. Романтичні парфуми для чутливих натур: головний нота містить всього 2 краплі іланг-ілангу; для центральної - ретельно змішайте 3 краплі апельсинового масла і 3 краплі ладану; завершіть основною нотою, що складається з 10 крапель сандалу і 5 крапель бензоїлу. Розведіть композицію в спирті в пропорції 1:1. Спробуйте зробити також популярний аромат для чоловіків: У головній ноті - крапля ветівера і крапля лимона; У центральній суміш лаванди і ялівцю, обох інгредієнтів по 2 краплі; В основній ноті переважає бергамот - 3 краплі, і доповнює його сандалове дерево - 3 краплі. Плюс 3 краплі мирта. Аромат для друзів і творчих людей: Головний нота: всього 1 крапля троянди; У центрі звучить 3 краплі ірису, змішані з 2 краплями деревію і такою ж кількістю кориці;

В основній ноті дзвенять 10 крапель сандалу, змішані з 5 краплями лимонника. Можна зробити духи будинку для набуття душевної рівноваги. А можна в подарунок близьким чи для створення затишку і настрої будинку. У будь-якому випадку, це дуже захоплююче заняття для справжніх жінок.

До списку новин