загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Український магнат Рінат Ахметов протистоїть бунту

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сотні людей приєдналися до мітингу на стадіоні Ріната Ахметова в Донецьку Мітинги було проведено у східноукраїнському місті Донецьку у знак протесту проти проросійського сепаратизму за ініціативи найбагатшої людини України.

Найбагатша людина України закликала до масового мітингу заради миру на сході країни, звинувативши сепаратистів у провокуванні "геноциду".

Сотні людей були присутні на мітингу на футбольному стадіоні Ахметова, у той час як інші подавали автомобільний гудок.

Тим часом Росія заявила про своє рішення відізвати свої війська на кордоні з Україною.

Москва передислокувала десятки тисяч солдат до західної частини Росії, викликаючи побоювання, що слідом за анексією Росією Криму вона готуватиметься до нападу на східну Україну.

У понеділок, російський Президент Володимир Путін розпорядився про відведення військ.

НАТО ж стверджує, що немає жодних ознак того, щоб відбувалась якась передислокація, але у вівторок, замісник російського міністра оборони Анатолій Антонов сказав Бі-бі-сі, що процес відкликання вже розпочато.

Лояльність поза сумнівом

Україна в даний момент переживає повстання на сході, що проходить за участі проросійських повстанців, які взяли під свій контроль регіони, включаючи міста Донецьк та Луганськ.

Після того, як проросійський президент Віктор Янукович був усунутий з посади за сприяння проєвропейськи налаштованих протестуючиу в столиці України Києві, в державі було призначено вибори, які мають відбутися у неділю, хоча вони і можуть бути зірвані в тих областях на сході, що є підконтрольними повстанцям.

Агентство у справах біженців Організації Об'єднаних Націй стверджує, що як мінімум 10 000 людей з початку кризи в Україні залишили свої домівки - більшість з них етнічні татари, які залишили Крим, а також інші національності, а також особи зі мішаних шлюбів.

Сім'ї , що перебрались, серед причин для переселення називають страх у зв'язку з небезпекою та переслідуванням, а також прямі погрози по телефону або соціальних мережах.

У Донецьку у вівторок українці, які виступають проти бойовиків, що блукають вулицями, зробили так, щоб їх голос був почутий - сказав кореспондент Бі-бі-сі Марк Лоуен, який перебував у місті.

Під час короткої, але гучної акції протесту, автомобілі проносилися по місту, лунали автомобільні гудки, дехто розмахував жовто-блакитними українськими прапорами.

Рінат Ахметов, чий статок оцінюється у понад $11 млрд.  (6,5 млрд фунтів), є однією з найбільш впливових людей у східній Україні.

Його підприємства розташовані на Донбасі - промисловому сході України, де повстання переживає апогей. Кількість співробітників компанії пана Ахметова налічує не мало не багато 300 000, за даними агенції Reuters.

Його лояльність ще донедавна ставилася під сумнів через минулі зв’язки з Януковичем і через ділові зв'язки з Росією.

Рінат Ахметов звернувся до однодумців з відео зверненням

Але в екстренному зверненні, яке транслювалося на його власному телеканалі "Україна", він висловив гостру критику на адресу сепаратистського руху.

Він сказав, що українцям потрібно провести "мирну попереджувальну акцію протесту" на своїх робочих місцях, починаючи з полудня у вівторок, і що ця акція має продовжуватися щоденно, "допоки не запанує мир".

В іншому випадку, на його думку, він бачить "геноцид Донбасу".

Минулого тижня Організація Об'єднаних Націй заявила, що на даний момент майже 130 чоловік було убито під час насильницького протистояння на сході.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин