загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ісландію та Японію назвали країнами з найбільшою тривалістю життя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Японія вже тривалий час займає перше місце у списку країн з довгожителями. Тепер її наздоганяє Ісландія.

Про це розповідає The Daily Mail.

Загалом тривалість життя у світі росте. Згідно з даними ВООЗ дівчинка, яка народилася у 2012 році, ймовірно, доживе до 73 років, а хлопчик – до 68 років. Це на 6 років більше порівняно з показниками дітей, які народилися у 1990 році.

Що стосується довгожителів, то перше місце серед жінок займають японки (87 років – середній показник). Натомість ісландці б’ють чоловічий рекорд – 81 рік. У жіночому рейтингу далі йдуть Іспанія, Швейцарія, Сінгапур та Італія (по 85 років). У чоловічому – Швейцарія, Австралія, Ізраїль і Сінгапур (80 років).

У країнах з великим доходом середня тривалість життя чоловіка становить 76 років, що на 16 років більше порівняно з даними бідних країн. У жінок показники становлять 82 роки проти 63.

Причина у тому, що в забезпечених країнах ефективніше працює система виявлення і лікування неінфекційних, хронічних захворювань. Зокрема, функціонує моніторинг високого тиску і відзначається зниження споживання тютюну.

Все менше людей помирають від хвороб серця та інсульту до 60 років. Причому, жінки живуть довше від чоловіків. У багатих країнах жінки живуть на 6 років довше, а у бідних – на 3 роки.

Однак тривалість життя все ж таки росте і в економічно неблагополучних країнах. Найбільше тривалість збільшилася у Ліберії (з 42 років у 1990 до 62 у 2012), Ефіопії (з 45 до 64 років), на Мальдівах (з 58 до 77), Камбоджі (з 54 до 72) і Руанді (з 48 до 65 років). Однак тривалість життя менше 55 років для обох статей залишається реальністю в Анголі, Центральноафриканській Республіці, Чаді, Кіт-Д’івуарі, Демократичній Республіці Конго, Лесото, Мозамбіку, Нігерії та Сьєрра-Леоне.

До списку новин