загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Гостинний ґанок

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Хочете, щоб вашою домівкою усі милувалися? Щоб ґанок запрошував у гості? Прикрасьте його квітами – або посійте, або посадіть розсаду, або просто на літо переселіть своїх домашніх «вихованців» із підвіконня на сходинки ґанку чи підвісьте квіти у кашпо.

– Ви вирішили використовувати фабричні вазони, ящики та кашпо? Найкраще, якщо вони будуть одного кольору, наприклад білого чи коричневого, – радить ландшафтний дизайнер Олена Кравцова. – А можна пофантазувати, а заодно й зекономити, пристосувавши під квіти старі відра, лійки, бочки, корзини, навіть гумові чоботи – тільки не забудьте зробити дірки для стоку води.

У підвісних композиціях краще виглядатимуть ампельні (звисаючі) рослини: петунії чи сульфінії, темно-синя лобелія. Такі однотипні насадження виглядають навіть урочисто.

Якщо маєте намір в один ящик висадити декілька видів рослин, то високі екземпляри висадіть зигзагоподібно, а простір між ними заповніть низькими або ампельними рослинами, – рекомендує Олена. – Гарно виглядатимуть крупні квіти поруч із дрібними, високі витягнуті суцвіттяіз низькими широкими. Не обирайте більш як два чи три кольори. Це можуть бути контрастні: червоний і білий, синій і жовтий, фіолетовий і помаранчевий, або різні відтінки одного кольору, приміром бузковий, фіолетовий, світло-рожевий, темно-рожевий.

Якщо купуєте розсадуобовязково обробіть її, аби вберегтися від шкідників і хвороб. Узагалі фахівці радять для профілактики обприскувати вуличні рослини раз на місяць.

Підвісні ящики й кашпо робіть якомога легшими. Для дренажу використовуйте керамзит або шматочки пінопласту, а щодо ґрунту, то оберіть торф’яні суміші, вони вологоємкі й легкі. Додайте в субстрат перліт, вермікуліт або гідрогель: вони накопичують вологу й поступово віддають її. Це збереже квіти від перезволоження, а в спеку – від засухи.

Мульчуйте ґрунт дрібними трісками, корою або декоративними камінцями – і гарно, й водночас захищає землю від пересихання.

Поливайте квіти теплою відстояною водою. Це стимулює їх ріст. Окрім того, в спеку холодний душ для розігрітої рослини – сильний стрес. Поїть своїх улюбленців зранку або ввечері. Можна щоразу додавати добрива, але дуже низької концентрації. Взагалі рослини більше полюбляють часті й слабкі підживлення. Чергуйте мінеральні добрива і настої органічних. Важливо не перестаратися, бо надлишок поживних речовин затримує ріст та цвітіння.

Час від часу прищипуйте верхівки пагонів – кущики будуть пишнішими. Зів’ялі суцвіття відразу ж відривайте, доки не з’явилася зав’язь. Рослина намагатиметься утворити насіння і формуватиме нові бутони.

Інна Погорєлова

До списку новин