загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Акварелі Любові Панченко презентує Музей Михайла Грушевського

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Традиційні «Вернісажі у Грушевських» не вперше презентують спільні проекти з Музеєм шістдесятництва. Цього разу представляємо виставку робіт знаної художниці Любові Панченко.

Пані Люба професійна художниця. Закінчила Київське училище прикладного мистецтва (кінець 1950-х) та заочно факультет графіки Поліграфічного інституту ім. Федорова (1968 р.). Працювала в проектно-конструкторському відділі технологічного інституту та в Республіканському будинку моделей. Мисткиня завжди вирізнялася багатогранністю художніх уподобань – це лінорит, акварелі і живопис, графічні заставки для книжок та моделювання одягу, вишивка, а ще дивовижні аплікації з пальтової тканини. Широке коло технік та стилів об’єднує одна і мабуть найголовніша риса творчості художниці – українські мотиви, український стиль, яким сповнені усі твори, незважаючи на техніку їх виконання.

Народні мотиви й справді постають перед нами чи не на кожній роботі майстрині. Дивовижні квіти, грайливі півники та загадкові орнаменти витворюють справді поетичні образи, адже недарма пані Любу називали «поетесою пензля».

Надихали художницю на творчість і магічні українські Карпати. Подорожуючи краєм, художниця не лише ближче знайомиться з життям гуцулів, а й створює серію карпатських етюдів, виконаних аквареллю та гуашшю у традиційній та розмитій техніці. Карпатські пейзажі, химерні дерева, бурхливі водоспади створюють якусь особливу ауру, та мимоволі змушують полинути думками та серцем у цей загадковий та чарівний край. Милуючись творами художниці, якось підсвідомо потрапляєш у інший світ, світ у якому існують саме ці мальовані пейзажі, несподівані загадкові орнаменти.

Недарма відомий правозахисник та письменник Євген Сверстюк зазначав що: "Ці роботи явно несуть печать геніальності. Вона (художниця) живе в своєму світі, вона відкриває нам цей світ". Тож запрошуємо поринути у захоплюючий світ Любові Панченко.

Виставка експонується за адресою:

Київ, вул. Паньківська, 9;

До списку новин