загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Про призначення дострокової пенсії за віком жінці-вихователю дитячого будинку сімейного типу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Я народилася 08.01.1958. Згідно із рішенням Дарницької райдержадміністрації м. Києва є батьком - вихователем дитячого будинку сімейного типу. Чи маю я право на призначення дострокової пенсії за віком відповідно до п. 7-2 розділу XV “Прикінцеві положення” Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”?

 

Згідно із пунктом 7-2 розділу XV “Прикінцеві положення” Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі - Закон), до 1 січня 2015 року право дострокового виходу на пенсію за віком мають жінки, яким виповнилося 55 років, за наявності страхового стажу не менше 30 років та за умови звільнення з роботи.

Відповідно до Положення про дитячий будинок сімейного типу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 564, батьками – вихователями можуть бути повнолітні та працездатні особи, за винятком окремо визначених осіб.

Частиною 1 статті 4 Закону України “Про зайнятість населення” передбачено, що до зайнятого населення належать батьки - вихователі дитячих будинків сімейного типу, прийомні батьки, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства.

Враховуючи викладене, Ви не маєте права на призначення дострокової пенсії за віком відповідно до п. 7-2 розділу XV “Прикінцеві положення” Закону.

До списку новин