загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Львові читатимуть поезії першої половини ХХ ст

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Творчий вечір матиме назву «Текст – поезія – зображення – простір. LEMBERG/LWOW/ЛЬВІВ: мистецьке середовище – тяглість і розриви» і відбуватиметься 29 травня о 20.30 просто неба – у сквері за костелом св. Антонія на вулиці Личаківській, 49а.

Як зазначили організатори, ідея творчого заходу - провести вечір читання поезії львівського літературного середовища першої половини ХХ століття в публічному просторі міста. Посеред скверу створять тогочасну атмосферу кімнати з елементами інтер’єру. Мета заходу – надати публічному простору нового значення і з допомогою метафори поєднати такі речі, як подорож, історія та мистецтво: «Намагатимемося створити діалог сьогодення з минулим, наповнюючи сквер текстами львів’ян, які залишили вагомий слід у літературі міжвоєнного Львова».

Захід відбудеться за ініціативи Центру міської історії Центрально-східної Європи та за підтримки Генерального консульства Республіки Польща у Львові і міської ради. На творчому вечорі лунатиме поезія українських, польських та єврейських авторів того часу: Дебори Фогель, Збігнєва Херберта, Адама Загаєвського, Богдана-Ігоря Антонича. Перші двоє названих літераторів мешкали поруч зі сквером, а Збігнєв Херберт був хрещений у костелі Св. Антонія.

Тетяна КОЗИРЄВА

До списку новин