загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мустафа Джемілєв заявив, що на повернення Криму Україні потрібно від декількох місяців до 3 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В інтерв'ю радіо «Свобода» Мустафа Джемілєв зазначив, що він не сумнівається в поверненні Кримського півострова Україні, і на це може знадобитися від декількох місяців до трьох років, повідомляє «Публіцист».

Коментуючи президентські вибори в Україні, коли багато кримські татари змушені були голосувати за межами півострова, а сам Джемілєв проголосував в українській столиці (детальніше), колишній глава Меджлісу заявив, що в голосуванні взяло участь незначна кількість людей, але цього і варто було очікувати. Голосування за межами Криму пов'язано як з матеріальними витратами, так і з стомлюючими процедурами на прикордонних пунктах пропуску. Татари побоювалися можливих провокацій і переживали, що потім їх можуть просто не пустити назад.

Джемілєв зазначив, що в цілому настрої кримських татар можна охарактеризувати як «гнітюча атмосфера», незважаючи на розмови про підвищення пенсій і рівня життя кримчан. Головне, що на півострові зараз «відчуття несвободи».

Торкаючись питання повернення Кримського півострова, Джемілєв заявив, що слова політиків про те, що вже до проведення наступних президентських виборів півострів вдасться повернути назад, є дуже песимістичними. На його думку, Крим повернеться в Україну набагато раніше - за найоптимістичнішими прогнозами, півострів повернеться через кілька місяців, за більш песимістичними прогнозами, на це може піти від двох до трьох років.

Джемілєв пояснив, що анексія Криму суперечить всім міжнародним нормам. Незважаючи на те, що доводиться мати справу з державою, яка не рахується з міжнародним законодавством, існує реальність, від якої ще жодній державі піти не вдавалося: ізоляція країни, економічний збиток, та і навколо фігури президента Росії зріє невдоволення. Незважаючи на те, що в Російській Федерації авторитарний режим, розв'язка може наступити дуже швидко, оскільки Путіна підтримують ті, хто не знаходиться при владі, а у владних колах невдоволення президентом зростає.

Колишній глава Меджлісу заявив, що його радує візит в Крим російського прем'єра Медведєва, який відбувся в день проведення президентських виборів в Україні, оскільки така зухвала поведінка російських чиновників привертає до себе увагу з боку світової громадськості. Якби подібних візитів не було, то цілком можливо, що ситуація з Кримом поступово відійшла на задній план, але завдяки візитам Путіна і Медведєва кримське питання продовжить залишатися на порядку денному.

До списку новин