загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Єднання країни, люстрація, боротьба з корупцією, – чи заживе Україна по-новому?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Беззаперечну перемогу з величезним відривом – майже 40% від найближчого опонента на виборах Президента 25 травня – експерти називають не інакше, як «феноменом Порошенка». За цього кандидата віддали голоси більшість мешканців усіх областей України.

Та чи стане феноменальний результат на виборах запорукою феноменально вдалого керування країною? Чи зможе виходець зі старої політичної гвардії, кандидатура якого суперечить вимогам Майдану про нові обличчя у владі, виконати вимоги Майдану: перевибори парламенту за відкритими списками, люстрація, боротьба з корупцією?

Саме про це, а ще про сильні та слабкі сторони Порошенка на посаді Президента, про його імовірні перші кроки, рішення та очікування українців – сьогодні, 28 травня, о 22:00 у прямому ефірі програми журналістських розслідувань «Народний контроль» на телеканалі ZIK говоритимуть авторитетні експерти і журналісти.

Так, 25 травня 2014 року – історична дата. Вперше із 1991-го, коли перемогу із результатом у понад 60% здобув Леонід Кравчук, президентські вибори в Україні завершилися першим туром. Не розділили, а об’єднали країну. Утім, кажуть експерти, паралелей не варто проводити, адже у 1991-му були зовсім інші обставини та умови. Водночас наголошують: нинішнє крісло Президента – як електричний стілець. Надто вже складні внутрішня і зовнішня ситуація в країні. А головне, у суспільства вкрай високі – після Майдану – вимоги до влади.

У нового глави держави – роботи непочатий край, адже йому потрібно об’єднати країну не лише результатом виборів, а й своїми діями. Зокрема, як показують соціологічні опитування, передусім українці очікують від Президента врегулювання ситуації на сході та економічних реформ, що забезпечать добробут людей. А ще – виконання вимог Майдану.

«Порошенко обіцяв у разі перемоги розпустити Верховну Раду. А ще місцеві ради. Він зобов’язаний виконати це», – наголосив народний депутат Анатолій Гриценко. «Саме переобрання парламенту стане заключним моментом у формуванні структури нової влади», – переконаний екс-міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

Своєю чергою, головний люстратор країни Єгор Соболєв радить Петрові Порошенку не забувати про одну з головних вимог Майдану – проведення люстрації. «Розпочати процес потрібно із судової системи, – каже Єгор Соболєв. – Судова система, що базується на справедливості, – головний крок до стабільності в Україні. Бізнес та громадяни за справедливої судової системи почуватимуться захищено і впевнено. Надалі очищення мають пройти прокуратура, спецслужби, МВС».

«Ми потребуємо Президента зі справді проукраїнською позицією. І якщо йому навіть доведеться йти на певні компроміси чи домовленості, вони у жодному випадку не повинні стосуватися території України, нашої цілісності», – заявив політолог Ярослав Макитра.

«Зовнішні відносини – це серйозний виклик для нового Президента, – переконаний науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко. – Мені дуже цікаві кадрові призначення саме у цьому керунку. Маємо величезний запит на послідовну і збалансовану міжнародну політику».

Тож хто увійде до команди нового гаранта та як зміниться розподіл сил в українському політикумі після виборів? Які прогнози щодо кадрових призначень, принципу розподілу посад? На які сили опиратиметься новообраний Президент? Чи не зіткнеться Петро Порошенко із потужним опозиційним спротивом з боку Юлії Тимошенко та її прибічників? Про це сьогодні о 22:00 у «Народному контролі».

«Результати виборів показали: українці прагнуть стабільності, єдності і позитивних змін у країні, – каже автор і ведучий програми Дмитро Добродомов. – Та насправді вибори – це лише початок, точка відліку до ключових подій і рішень в Україні. Наразі виконано лише одну з вимог Майдану – переобрання Президента. На черзі інші: новий парламент, люстрація, боротьба з корупцією, продовження євроінтеграційного курсу України. Чи здатен їх виконати Петро Порошенко? Чому українці в усіх регіонах підтримали саме його кандидатуру? Які перші кроки повинен зробити новобраний гарант, щоби виправдати очікування людей? Про це сьогодні говоритимемо у «Народному контролі».

https://www.youtube.com/watch?v=GbpkHK4sIaI

До списку новин