загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як нараховуються сьогодні виплати працюючим пенсіонерам. Коментар Пенсійного фонду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чи будуть скорочуватися виплати пенсій для тих пенсіонерів, хто працює, адже в парламенті неодноразово звучали такі пропозиції.

На ці та інші запитання кореспонденту "СК" відповіла заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Тетяна Піпченко.

– Тим пенсіонерам, які працюють, хвилюватися нема підстав. Пенсія виплачується в повному обсязі, без змін. Єдине, на чому варто наголосити: під час індексації грошових надходжень спочатку проводиться індексація заробітної плати, потім уже пенсії. Тому ми просимо, коли пенсіонер працевлаштовується, краще одразу повідомити про це установу Пенсійного фонду. Це потрібно зробити для того, щоб ми не проводили індексацію завчасно і не виникало переплати пенсії. Після індексації заробітної плати до установ Фонду повинні надати відомості про її розмір. Також слід сказати, що перерахунок пенсії від прожиткового мінімуму ми виконуємо тільки для тих, хто не працює, а тим, хто працевлаштований, -- тільки після звільнення.

- Питання, яке хвилює заробітчан: як отримати в Україні пенсію тим громадянам, які працювали за кордоном?

– Такі люди, якщо вони мають реєстрацію на постійне проживання в Україні та працюють за кордоном, мають право на пенсійне забезпечення згідно з пенсійним законодавством України. Для зарахування періодів роботи за кордоном до страхового стажу громадяни мають право укласти договір добровільного страхування.

Тетяна Василець

До списку новин