загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Юристи допомагають пенсіонерам отримувати справедливі пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Центр правової допомоги «Політес Крок Консульт» консультує зрізних юридичних питань. Одним із головних напрямків роботи центру єдопомога пенсіонерам, які незадоволені розміром пенсії і переконані, що її мають перерахувати та збільшити.

 Якщо пенсіонер вважає, що трудову пенсію нарахували неправильно, то має звернутися донас з усіма наявними документами. Ми їх вивчаємо і вирішуємо, як саме будемо допомагати, розповідає директор Центру Стефан Ольховський. Пишемо запити в державні органи, щоб отримати додаткову документацію. Окрім того, у Центрі є спеціаліст, який на основі первинних документів, зможе розрахувати людині пенсію ісказати, чи правильно були нараховані виплати. З цією неофіційною оцінкою звертаємося до Пенсійного фонду, акцентуємо увагу на допущених помилках. Управління Пенсійного фонду має вирішити, чи перераховуватиме пенсію.

У разі відмови Пенсійного фонду перераховувати пенсію, спеціалісти «Політес Крок Консульт» відстоюють права пенсіонерів у суді.

Фонд відмовляє в більшості випадках, бо там вважають, що листи та накази Міністерства соцполітики важливіші за закони України, продовжує Стефан Борисович. Тому звертаємося до суду ічерез судову експертизу доводимо свою правоту. Пенсіонер здобуває право на заслужену пенсію.

Допомагають фахівці Центру і пенсіонерам-чорнобильцям, багато з яких отримують мінімальні виплати.

У 19861990 роках було законодавство, де прописувалося, що за особами, які призвані на спеціальні навчальні чи військові збори, закріплюється зарплата за основним місцем роботи. У самій військовій частині людині ще надавали довідку, за якою нараховувалася кратність закріпленої зарплати. Чим ближче особа працювала до Чорнобильської станції, тим більша кратність. Іколи чорнобилець повертався нароботу, то за довідкою отримував від однократної до семикратної зарплати. Після розпаду Радянського Союзу почали видавати чорнобильцям довідки №3, де вказувалося, на яку пенсію може розраховувати людина. З2011 року чорнобильцям платять пенсії винятково за цим документом, що враховує не тільки виплачені кошти, а й ті, які були нараховані, але в силу різних причин не виплачувались. Однак часто стикаємося з тим, що ці довідки не відповідають дійсності і є сильно урізаними. Тому через суд відновлюємо справедливу довідку, яка і є основою для перерахування чорнобильської пенсії. Середня місячна виплата за цим документом від 4000 гривень. Тоді як мінімальна пенсія в Україні до 2,5тисячі гривень.

Представництва «Політес Крок Консульт» розташовані заадресами: Полтава, вул.Шевченка, 37, тел. 0(532) 61 37 85, 0(94) 864 6700; Харків, вул.Богдана Хмельницького, 24, тел. 0(94) 9775525.

До списку новин