загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Світові лідери зберуться, щоб віддати шану дню висадки союзників, сподівання на відлигу в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Автор: Джон Айріш

Кольвіль Сюр Мер - Франція, 6 червня (Reuters) - світові лідери та ветерани зібралися під чистим блакитним небом біля пляжів Нормандії в п'ятницю з нагоди 70-ї річниці висадження союзників у час Великої Вітчизняної війни на території Франції, сподіваючись, що ця подія допоможе привести до відлиги кризову ситуацію в Україні.

Вінки, процесії, стрибки з парашутом та салют будуть організовані у честь найбільшої в історії висадки десанту, що відбулася 6 червня 1944 року, коли 160,000 американських, британських та канадських військ висадились на узбережжі Франції, з метою протистояти військам нацистської Німеччини та прискорити її поразку.

До Президента Франції Франсуа Голанда на святкуванні події долучиться 20 іноземних лідерів, у тому числі Президент США Барак Обама, Королева Великобританії Єлизавета і прем'єр-міністр Девід Камерон, канадійський прем'єр Стефан Харпер, канцлер Німеччини Ангела Меркель і Володимир Путін з Росії.

У той час як згуртованість союзників і їхня кривава жертва стала центральною темою вшанування жертв цього дня, керівники урядів приватно зондуватимуть один одного на предмет найбільш серйозної кризи у безпеці Європи з часу холодної війни: Україна:

Анексування Росією Криму та нинішнє протистояння у східній Україні між урядовими силами і проросійськими сепаратистами відкинули стосунки між Москвою та США і ЄС до рівня доби кінця холодної війни.

Французькі дипломати стверджують, що Голланд сподівається змусити Путіна принаймні потиснути руку новообраного президента України Петра Порошенка за лаштунками церемонії, що може стати першим кроком до зменшення напруги.

У четвер у Парижі французький президент обговорив проблеми України за окремим обідом з Обамою і Путіном, але високопосадовці не повідомляють про значний прорив.

На запитання, чи зустріч у Нормандії принесе відлигу, Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус, який взяв участь у переговорах, розповів для RTL радіо: "Подивимося, як підуть справи сьогодні і завтра. Ніхто не зацікавлений у конфлікті в Україні".

Він сказав, що на даний момент не виникало питань зі сторони європейських країн щодо запровадження нового раунду санкцій проти російських інтересів.

Путін, який заявив про свою відкритість для зустрічей і з Бараком Обамою, і з Порошенком під час свого перебування у Франції, все ще мусить визнати легітимність українського лідера, який складе присягу у суботу, хоча Росія вже надішле свого посла на його інавгурацію.

Саміт великої  сімки (G7) розвинених країн, з якої Путіна було виключено, що пройшов у Брюсселі в четвер, закликав Росію до співпраці з новою владою у Києві з метою відновити стабільність у Східній Україні або зазнати можливих більш жорстких санкцій.

ЗАСТЕРЕЖЕННЯ САМІТУ

Голланд наголосив на дипломатичних можливостях, представлених святкуванням Дня висадки союзників, кажучи: "Це також велика міжнародна подія, яка повинна слугувати інтересам миру".

Обама заявив журналістам у четвер, що Росія зазнає нових санкцій, якщо не визнає нову владу України і не працюватиме над тим, щоб припинити насильство зі сторони бойовиків на сході колишнього сусіднього Радянського побратима - Росії.

"Тепер існує шлях, на якому Росія здатна діяти напряму з президентом Петром Порошенком. Він повинен піти цим шляхом, - сказав Обама. - Якщо він не зробить цього, якщо він і надалі продовжуватиме стратегію підриву суверенітету України, тоді у нас не буде іншого виходу, як відреагувати".

За фасадом солідарності великої сімки з'явилися протиріччя стосовно французького контракту у розмірі 1,2 млрд євро ($ 1,63 млрд) за продаж Росії двох носіїв вертольотів Містраль. Обама заявив, що Париж повинен був би натиснути на "кнопку паузи '' стосовно угоди.

"Ці контракти більшою частиною вже проплачені і коштуватимуть багато робочих місць, - сказав Фабіус у п'ятницю. - Французькою традицією, так само як і американською, являється шанування своїх контрактів".

Проте, міністр оборони Франції Жан Ів Дріан сказав у інтерв'ю для Інтер-радіо, що рішення буде прийнято в контексті міжнародної ситуації пізніше цього року, коли підійдуть строки доставки першого судна.

Вашингтон вважає, що ця угода надсилає Росії некоректне повідомлення у контексті запровадження західними державами санкцій стосовно Москви через конфлікт в Україні.

Відносини Путіна як з Україною, так і з Європейським Союзом та Сполученими Штатами Америки, залишаються напруженими з моменту усунення від влади проросійського президента прозахідними мітингувальниками у лютому цього року і захоплення Росією Криму.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин