загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Економіка України відновиться наприкінці 2014 року, – МВФ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міжнародний валютний фонд прогнозує, що українська економіка може продемонструвати поступове зростання вже наприкінці 2014 року.

Про це йдеться в доповіді МВФ по Україні, яку оприлюднено 11 червня, в середу.

“Помірне відновлення економіки має розпочатися наприкінці 2014 року. Втім, складний діловий клімат та послаблена зовнішня конкурентоспроможність можуть змінити перспективу до середньострокової”, – зазначається в документі.

У Фонді підкреслили, що в Україні останнім часом спостерігалася тривала економічна рецесія, викликана слабким зовнішнім попитом та непослідовною макроекономічною політикою попереднього керівництва.

“Поєднання фіксованого валютного курсу, послабленої фіскальної політики та значних бюджетних витрат в енергетичному секторі підштовхнуло фіскальний та зовнішній дефіцит до дуже високого рівня. Поступове виснаження міжнародних резервів та інших запасів зробило економіку особливо вразливою до зовнішніх потрясінь”, – вважають експерти фонду.

МВФ у своїй доповіді радить українському керівництву реалізувати ряд важливих кроків. Зокрема, забезпечити гнучкий курс гривні; підготувати впровадження цільового регулювання інфляції; збільшити стійкість фінансової системи країни до шоків; скоротити бюджетний дефіцит шляхом реформ.

Крім того, окрема увага звертається на необхідність зменшення великих витрат на енергетичний сектор шляхом підвищення цін на енергоносії з одночасним запровадженням компенсаційних програм для вразливих верств населення. МВФ також рекомендує запустити в Україні широкі структурні та управлінські реформи для поліпшення ділового клімату й підвищення стійкого зростання економіки.

До списку новин