загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Про пенсію на пільгових умовах

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Я отримую пенсію за вислугу років як працівник локомотивних бригад, призначену згідно із пунктом "а" статті 55 Закону України "Про пенсійне забезпечення". У разі працевлаштування за професією машиніста тепловоза виплата пенсії за вислугу років буде припинена. Чи маю я право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах за Списком № 2 за періоди роботи за вказаною професією?

 

Згідно із пунктом “б” статті 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення”, право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах мають працівники, зайняті повний робочий день на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, - за Списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, і за результатами атестації робочих місць, зокрема, чоловіки після досягнення 55 років і при стажі роботи не менше 25 років, з них не менше 12 років 6 місяців на зазначених роботах.

Працівникам, які мають не менше половини стажу роботи із шкідливими і важкими умовами праці, пенсії на пільгових умовах призначаються із зменшенням пенсійного віку, передбаченого статтею 12 зазначеного Закону (для чоловіків - 60 років), зокрема, чоловікам - на 1 рік за кожні 2 роки 6 місяців такої роботи.  

Статтею 100 Закону України “Про пенсійне забезпечення” визначено право на пільгове пенсійне забезпечення особам, які працювали до введення в дію цього Закону (до 01.01.1992) на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, передбачених раніше діючим законодавством. При цьому застосовуються Списки, затверджені постановою Ради Міністрів СРСР № 1173 від 22.08.1956 р.

Згідно із пунктом 20 Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.1993 № 637, у тих випадках, коли в трудовій книжці відсутні відомості, що визначають право на пенсію на пільгових умовах або за вислугу років, установлені для окремих категорій працівників, для підтвердження спеціального трудового стажу приймаються уточнюючі довідки підприємств, установ, організацій або їх правонаступників.

У довідці має бути вказано: періоди роботи, що зараховуються до спеціального стажу; професія або посада; характер виконуваної роботи; розділ, підрозділ, пункт, найменування списків або їх номери, куди включається цей період роботи; первинні документи за час виконання роботи, на підставі яких видана зазначена довідка.

Ваш стаж роботи помічником машиніста тепловоза та машиністом тепловоза до 01.01.1992 становить 9 років 1 місяць 25 днів, та навчання за спеціальністю – 7 місяців 1 день, що дає право на призначення пенсії на пільгових умовах за Списком № 2 після досягнення 57-річного віку.

У разі надання довідки, що уточнює пільговий характер роботи за Списком № 2, та у разі доцільності Вам може бути призначена пенсія за віком на пільгових умовах за Списком № 2.

До списку новин