загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Свято літнього сонцестояння "Мідсоммар" в Чернівецькому музеї народної архітектури та побуту

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

22.06.2014 на території Чернівецького обласного музею народної архітектури та побуту під відкритим небом вперше відбудеться СВЯТО МІДСОММАР (день літнього сонцестояння).

Саме слово «мідсоммар» означає «свято літнього сонцестояння», ніч якого є особливим святковим часом для народів Північної Європи. Тому, кажуть організатори, з датою довго не вагалися. Свято планується як історично-культурний захід, впроваджений для знайомства з культурою та традиціями вікінгів 9-11 сторіч та спрямоване на формування інтересу до історії загалом, та історії власного народу зокрема, до загадкової епохи 9-11 століть, до часів, коли на першому місці стояли людська гідність, воїнська звитяга, хоробрість, відданість роду та турботам про його розквіт.

У форматі свята: реконструкція традиційного побуту вікінгів, майстер-класи з ремесел, історичних танців, історичного фехтування на мечах для дітей та дорослих, показові двобої та масові бої, розважальний майданчик для дітей, забави (змагання) для дорослих, майстер-класи з гончарства, також всі охочі зможуть опанувати основні ази скандинавських танців, вогняна містерія «Мідсоммар», вечірнє театралізоване дійство з елементами обрядів. Свято проходить в форматі альтернативного безалкогольного дозвілля.

Варто зазначити, що під час фестивалю на території музею будуть готувати традиційну для вікінгів кухню, а ось алкоголю не продаватимуть.

Початок о 16 годині. Вартість квитків на захід для дорослих – 15 гривень і 5 для дітей.

До списку новин