загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рада має намір призначити пенсії працюючим інвалідам другої групи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону "Про внесення змін до закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо стимулювання роботи осіб із числа інвалідів". За відповідний документ №1106 проголосували 262 народних депутати.

Як повідомив один з авторів законопроекту, голова Комітету ВР у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, голова Національної асамблеї інвалідів України Валерій Сушкевич, мета прийняття документа - мінімізувати дискримінацію інвалідів при їх працевлаштуванні та мінімізувати негативні наслідки пенсійної реформи.

«Інвалід заробив пенсію не тільки по інвалідності, а й трудову, а якщо він працює, то йому виплачують пенсію не в повному обсязі. Крім того, при перерахунку пенсії зараз не враховують зростання прожиткового мінімуму. Тобто людину з інвалідністю обмежують у праві на працю і мінімізують її пенсійні виплати », - повідомив В. Сушкевич, додавши, що мінімальні пенсійні виплати інвалідам нині становлять 949 гривень.

Документом пропонується внести зміни у закон "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", а саме:

частини другої статті 33, передбачивши, що інвалідам II групи пенсія по інвалідності призначається в розмірі пенсії за віком у тому числі під час продовження ними трудової діяльності, при наявності страхового стажу (в залежності від віку, у якому вперше встановлено інвалідність) у жінок - від 20 до 25 років стажу, у чоловіків - від 25 до 30 років стажу (на даний час пенсія по інвалідності II групи призначається у розмірі 90% пенсії за віком);

частини 3 статті 42, передбачивши, що пенсіонерам з числа інвалідів I групи перерахунок пенсії, обчислений відповідно до статті 28 цього закону, проводиться з дня встановлення нового розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом, незалежно від факту їх роботи (на даний час, у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, підвищується розмір пенсії непрацюючим пенсіонерам. Тим пенсіонерам, які продовжують працювати, зазначений перерахунок проводиться тільки після звільнення з роботи).

До списку новин