загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Філарет вимагає від Кирила говорити правду та діяти згідно з концепцією РПЦ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звернувся до Предстоятеля Руської Православної Церкви Московського Патріарху Кирила.

У своєму зверненні він описує події в Україні і категорично не погоджується із тим, яку позицію займає Патріарх Кирило та Московська православна церква.

"Ви користуєтеся терміном "історична Русь", який дозволяє виправдовувати втручання керівництва Росії у внутрішні справи України", "заперечуєте буття українського народу як самостійного народу, що має право на реальні державність, суверенітет і незалежність". Однак, цією риторикою РПЦ лише підтримує дії терористів на сході України та в Криму.

Ідеї "російського миру", за словами Філарета, це продовження ідеї "слов'янського миру", які ми згадуємо у контексті агресії до Польщі.

Філарет апелює до "Основ соціальної концепції РПЦ" і зазначає, що Кирило порушує її.

"Те, що відбувається тепер на Донбасі, на моїй батьківщині, Ви визначаєте, як "міжусобицю". Насправді ж це не міжусобиця, а повномасштабна агресія Російської Федерації проти України. До тих пір, поки в Україні не прийшли російські військові і збройні Росією найманці - ні в Криму, ні на Донбасі не було збройного протистояння. Як не було його і на Майдані в Києві - до тих пір, поки, як зараз достеменно відомо, Президент Вашої країни не схилив Віктора Януковича до силових дій проти українського народу через прийняття диктаторських "законів", а пізніше і застосування зброї", - каже він.

Філарет наголошує, що в разі якщо Кирило закликає до миру, то нехай звертається до президента РФ Володимира Путіна, який порушує закони своєї ж держави та порушує кордони України, чинить відверту агресію.

За словами Філарета саме "агресивний націоналізм, ксенофобія, міжетнічна ворожнеча" у Росії призвели до таких дій в Україні.

"І Ви, і ми говоримо про бажання світу. Але світ буває різний, адже і окупація приносить припинення військових дій, однак вона не є істинним світом. Тому доти, поки російські війська і найманці знаходяться на українській землі, поки Росія всіляко підтримує збройні дії на українській території - істинний, справедливий світ не може бути відновлений. Коли припиниться агресія Росії проти України, а з нею - принесені на нашу землю смерть, кровопролиття, страждання і горе людей, залежить в тому числі і від Вас", - зазначає Філарет.

До списку новин