загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Найзаможніші люди в ЄС живуть у Люксембурзі, а найбідніші — у Болгарії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Серед 28 країн Європейського союзу Люксембург лідирує в рейтингу добробуту домогосподарств. Такі дані опубліковані Статистичним управлінням Євросоюзу (Eurostat).

Відомство вимірює добробут домогосподарств через споживання на душу населення (Actual Individual Consumption), де середній рівень по Європейському союзу (ЄС) прийнятий за 100%.

Згідно з результатами дослідження за 2013 фактичне індивідуальне споживання в Люксембурзі майже на 40% перевищує середній показник по ЄС (майже 140%). Другу сходинку посідає Німеччина (125%), третє — Австрія (119%), четверту — Швеція (118%), а замикає пʼятірку Данія (115%). Крім цього, споживання перевищує середній рівень в Бельгії, Фінляндії, Франції, Великобританії та Нідерландах.

Гірше за інших йдуть справи у Східній Європі. У Румунії та Болгарії споживання на душу населення становить відповідно 54% і 49%. В Угорщині та Хорватії цей показник нижче середнього на 30-40%. Такі ж дані і в Прибалтійських країнах — в Латвії та Естонії.

Як зазначає Eurostat, дані вказують на значну диференціацію: лідируючий в рейтингу Люксембург обганяє за споживанням на душу населення замикаючу список Болгарію майже в три рази. З різницею практично в 6 разів і показник ВВП: Люксембург — 264%, Болгарія — 47%.

Варто зазначити, що згідно з даними статистичної служби Болгарії, ВВП країни на душу населення у 2013 році склав близько 5 500 євро. Відповідно в Україні — менше 3 тисяч євро.

До списку новин