загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Які люди «притягують» комарів?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чому одних людей комарі кусають частіше, а інших рідше? Чим пояснюються смакові переваги крихітних вампірів?

Вам здається, що всі комарі в радіусі 50 кілометрів полюють саме на вас, в той час як оточуючі вас люди залишаються поза полем їх діяльності? Можливо, ви праві. Приблизно 20 відсотків з нас просто «притягують» комарів і вчені виявили деякі дивовижні причини цього явища.

«І ваш метаболізм і ваша унікальна хімія тіла відіграють важливу роль у визначенні вашої привабливості для комарів», — говорить професор ентомології доктор Філ Келер з Університету Флориди. — «Крім того, є свідчення того, що ступінь вашої привабливості для комарів може змінюватися з часом».

Ось деякі інтригуючі відкриття про те, чому деякі з нас здаються цим крихітним вампірам особливо «смачними»:

Комарі віддають перевагу крові типу O

Подорожуючи в пошуках їжі, комарі майже в два рази частіше, приземляються на людей з типом крові О (1 група крові), згідно з японським дослідженням. Більшість людей виділяють речовини, які дозволяють комарам визначити смак крові, перш ніж вони спробують її.

Любителі пива, будьте обережні

Усього одна випита пляшка пива може значно збільшити ризик комариного посягання на вашу кров, свідчать результати дослідження, опублікованого в журналі Американської асоціації боротьби з комарами. Дослідники повідомили, що, «комарі частіше воліли учасників дослідження, після вживання пива, ніж до цього».

Слідкуйте за повним місяцем

Крихітні кровопивці в 500 разів більш активні в повний місяць, повідомляє американська асоціація боротьби з комарами. У цілому, найвищий ризик укусів комарів настає в сутінкові години і на світанку, а самки деяких видів комарів можуть подолати більше 50 км у пошуках їжі. (Самці не кусають).

Тримайте ноги в чистоті

Гострий запах брудних ніг мабуть привабливий для комарів. У всякому разі, до такого висновку прийшов учений Барт Кноля в ході лабораторного експерименту, що проводиться з метою виявлення найбільш привабливих для комарів цілей. Він виявив, що 75 відсотків спроб укусів припадали на ноги, але після того як він помив їх дезодоруючим милом, комарі стримали свій інтерес. Його команда також повідомила, що сири з неприємним запахом, такі як Limburger мають подібний запах, також привертають увагу комарів.

Комарі віддають перевагу вагітним

За даними дослідження, проведеного в Гамбії, майбутні мами в два рази частіше привертають увагу комарів, ніж жінки, які не вагітні, збільшуючи ризик поширення захворювань, що передаються за допомогою укусів комах. Дослідники припустили, що оскільки жінки на пізніх стадіях вагітності видихають на 21 відсотків більше обсягу діоксиду вуглецю, комарів приваблює волога в їх диханні. Вони також виявили, що животи вагітних жінок майже на 1 градус тепліші, що може призвести до посилення потовиділення, а запах поту теж приваблює комарів.

Крім того, кілька інших досліджень отримали аналогічні результати, говорить доктор Келер, але «є також свідчення того, що жінки більш привабливі для комарів на певних етапах циклу овуляції».

Від комара не втекти

Діоксид вуглецю, який ми видихаємо і речовини поту, такі як молочна кислота, допомагають комарам вибрати здобич. Доктор Келер повідомляє, — «У вас більше шансів бути укушеним, якщо ви працюєте або тренуєтеся, ніж коли ви перебуваєте в стані спокою, так як під час фізичного навантаження ви дихаєте інтенсивніше і більше потієте». Насправді, фізична активність підвищує ризик укусів на цілих 50 відсотків, за даними американської асоціації боротьби з комарами.

Вампіри віддають перевагу темному одягу

Доктор Келер стверджує, що власник темного одягу ризикують стати жертвами комариних укусів більше, ніж ті, хто віддає перевагу світлий одяг. В одному дослідженні порівнювалася привабливість різних відтінків одягу для комарів, дослідники повідомили наступні результати:

  • чорний (найбільш привабливою);
  • червоний (дуже привабливий);
  • сірий і синій (нейтральний);
  • хакі, зелений, світлий хакі і жовтий (менш привабливий).
До списку новин