загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рада визначила права вимушених переселенців із Криму та зони АТО

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Верховна Рада визначила правовий статус людей, які були змушені залишити свої домівки через тимчасову окупацію Криму та проведення антитерористичної операції.

За законопроект № 4998-1 проголосували 289 депутатів із 340, зареєстрованих у сесійній залі.

Законопроект визначає правовий статус вимушених мігрантів та встановлює правові гарантії захисту їх прав. Цим законом гарантується відновлення соціальних, трудових, виборчих прав, права на освіту і медичне забезпечення після поселення в інших регіонах.

Свідоцтво вимушеного мігранта буде надано таким особам не пізніше, ніж за 10 робочих днів з дня прийняття від них відповідної заяви, і видаватиметься на один рік.

Вимушені мігранти та неповнолітні члени їх сімей матимуть право на грошову допомогу, самостійний вибір місця проживання або проживання в місцях тимчасового розселення вимушених мігрантів та отримання в них медичних і соціальних послуг.

Їм також надано право на компенсацію коштів за втрачене внаслідок окупації або АТО майно.

Витрати на вищезгадані заходи здійснюватимуться з державного та місцевих бюджетів.

У свою чергу центральні органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування повинні будуть надавати дітям-сиротам і дітям, які залишилися без опіки, місця в дитячих будинках, забезпечувати влаштування вимушених мігрантів-дітей у дошкільних виховних закладах.

Вони також повинні забезпечувати мігрантам право на зайнятість, загальнообов'язкове державне соціальне страхування, пенсійне забезпечення, соціальні послуги, медичне забезпечення та освіту.

До списку новин