загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Запитують військові пенсіонери

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Питання: Я пенсіонер, звільнений зі служби з органів внутрішніх справ 23.04.2014 року. Прошу надати мені роз’яснення як враховано для призначення мені пенсії додаткові види грошового забезпечення за 24 чи 60 календарних місяців служби перед звільненням?

Відповідь : Повідомляємо, що з 24 квітня 2014 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 25.03.2014 № 112 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань пенсійного забезпечення», якою внесено зміни, зокрема, до постанови КМУ від 17.07.1992 № 393 «Про порядок обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та членам їхніх сімей» (далі постанова).

Отже, враховуючи те, що право на пенсію за вислугу років Ви набули з 24 квітня 2014 року, тобто з моменту внесення змін до постанови від 17.07.1992 №393, щомісячні додаткові види грошового забезпечення та премія враховані за будь – які 60 календарних місяців служби поспіль перед звільненням.

Питання : 18 травня 2014 року звільнився з військової служби в запас, маючи 30 років вислуги. В якому розмірі мені буде призначено пенсію за вислугу років згідно Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»?

Відповідь : Повідомляємо, що відповідно до пункту «а» статті 12 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (далі Закон), пенсія за вислугу років, зокрема особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, військовослужбовцям надстрокової та військової служби за контрактом, призначається незалежно від віку, якщо вони звільнені зі служби в період з 1 жовтня 2013 року до 30 вересня 2014 року і на день звільнення мають вислугу 21 календарний рік і шість місяців та більше.

Стаття 13 Закону передбачає, що особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, військовослужбовцям надстрокової та військової служби за контрактом, особам, які мають право на пенсію за цим Законом, вислуга яких становить 20 років і більше, пенсії за вислугу років призначаються: 20 років – 50%, а звільненим у відставку за віком або станом здоров’я – 55% відповідних сум грошового забезпечення; за кожний рік вислуги понад 20 років – 3% відповідних сум грошового забезпечення.

Разом з тим з 1 травня набрали чинності зміни до частини другої статті 13 Закону, внесені Законом України від 27.03.2014 «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні», а саме що максимальний розмір пенсії, обчислений відповідно до цієї статті, не повинен перевищувати 70% відповідних сум грошового забезпечення.

Отже, пенсія за вислугу років буде призначена з 19 травня 2014 року у розмірі 70% відповідних сум грошового забезпечення.

Питання: Я військовий пенсіонер, прийнятий на службу в органи внутрішніх справ міліціонером батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Херсон».. Прошу надати роз’яснення чи буде виплачуватись мені пенсія?

Відповідь : Повідомляємо, що відповідно до Закону України від 06.05.2014 № 1243 – VII «Про внесення змін до статті 2 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб, що вступив в силу з 22 травня 2014 року, внесено зміни до статті 2 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» , а саме пенсіонерам з числа військовослужбовців та осіб, які отримують пенсію за цим Законом, у разі призову їх на військову службу під час часткової чи загальної мобілізації, на особливий період до Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, органів та підрозділів цивільного захисту виплата пенсій на час такої служби не припиняється. Після звільнення із служби цих осіб виплата їм пенсій здійснюється з урахуванням додаткової вислуги років від часу повторного прийняття їх на службу до дня демобілізації або звільнення. Якщо новий розмір пенсії цих осіб буде нижчим за розмір, який вони отримували до повторного прийняття їх на службу, виплата їм пенсій здійснюється у розмірі, який вони отримували до призову або прийняття на службу у зв’язку з мобілізацією, на особливий період. Зазначений у частині третій цієї статті порядок збереження, нарахування та виплати пенсій поширюється на пенсіонерів з числа військовослужбовців та осіб, які отримують пенсію за цим Законом, прийнятих на службу на посади начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ до підрозділів патрульної служби міліції особливого призначення".

Отже, пенсія Вам буде виплачуватись і в подальшому, однак Ви втратите право на надбавки до пенсії, на які мають право непрацюючі пенсіонери.

До списку новин