загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні сформовано новий склад Ради суддів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

12-й з’їзд суддів повністю сформував новий склад Ради суддів.

У загальній складності до складу нової Ради обрано 40 суддів, повідомляє ”Pravo.ua”. У бюлетені для таємного голосування було внесено 60 кандидатур.

Чинний глава Ради Василь Онопенко не зміг обратися до складу Ради, хоча двічі подававв свою кандидатуру від Верховного суду.

Як пояснив юрист Олександр Білоус, який займається Реанімаційним пакетом реформ, судді, загалом, прислухалися до рекомендацій активістів.

“Наприклад, не пройшли судді, про які РПР писав і судді “прислухалися” до порад активістів”, – розповів Білоус.

“Насправді, зараз більш важливо, обрання суддів до Вищої ради юстиції. Після обрання делегатів від суддів цей орган, нарешті, зможе почати роботу і почати карати суддів. У тому числі, пов’язаних з подіями на Майдані”, – пояснив Білоус.

За його словами, особливо одіозних кандидатів у списку немає, як і колишніх членів ВРЮ, яким Рада законом заборонила балотуватися. Члени з’їзду оберуть також шістьох своїх делегатів до Кваліфікаційної комісії.

Водночас, судді відмовилися обирати нових членів за своєю квотою до Конституційного суду, хоча їм зробити це рекомендував парламент.

“Для того, щоб обрати, потрібно звільнити старих. А судді вважають, що те формулювання, запропоноване Радою про “порушення присяги” не має підстав”, – пояснив Білоус.

Делегати, начебто, виключили це питання з порядку денного.

До списку новин