загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Криза в Україні: З'явилися деталі мирного врегулювання конфлікту Порошенка

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Зявилися деталі мирного врегулювання з 14 пунктів, які будуть оголошені Президентом України Петром Порошенком пізніше.

Документ, що закликає до роззброєння у Східній Україні, через ніч з'явився в українських ЗМІ.

ВІн з'явився після того, як Петро Порошенко провів свою другу телефонну розмову за цей тиждень з президентом Росії Володимиром Путіним.

Важкі бої між урядовими силами і проросійськими повстанцями продовжуються, та надходять все нові повідомлення про вхід військової техніки до України зі сторони Росії.

Міністр оборони України Михайло Коваль повідомив у парламенті в п'ятницю, що Україна закрила кордон для військової техніки минулого тижня, але три танки та 10 ракетно-пускових установок Град вже перетнули кордон.

"Ми дуже уважно спостерігаємо за цими автомобілями, слідкуємо за ними, - сказав він. - Як тільки вони з'являться у радіусі досяжності артилерійного удару, ми відкриємо вогонь негайно".

Тим часом Дмитро Пєсков, прес-секретар Путіна, сказав, що Президент розпорядився вжити заходів для "посилення охорони російських кордонів".

Але заперечив ремарки Генерального секретаря НАТО Андерса Фога Расмуссена стосовно того, що принаймні кілька тисяч російських військовослужбовців було перекинуто до прикордонної зони, сказавши, що "розгортання військ не відбувається".

Проросійські сепаратисти продовжують воювати з урядовими силами, незважаючи на переговори про перемир'яУ телефонній розмові в четвер увечері український і російський президенти обговорили пропозиції Порошенка щодо плану мирного врегулювання, який буде офіційно представлений в п'ятницю.

Документ обіцяє децентралізувати владу та провести дострокові місцеві та парламентські вибори.

Крім того, пропонується створення 10км (6 миля) буферної зони на українсько-російському кордоні і безпечний коридор для проросійських сепаратистів, які залишатимуть зони конфліктів.

П.Порошенко вже оголосив про свій намір запровадити для урядових сил в односторонньому порядку припинення вогню задля реалізації плану мирного врегулювання.

Аналіз: Девід Стерн, Бі-бі-сі , Київ

Багато деталей пропозиції мирного врегулювання президента Порошенка вже відомі: одностороннє припинення вогню, мирні переговори, збільшення автономії регіонів, захист російської мови. Що залишається незрозумілим – так це як він має намір його реалізувати і якою буде реакція з іншої сторони.

Навіть у тому випадку, якщо він проголосить перемир'я, проросійські повстанці, здається, не мають наміру складати зброю або навіть дотримуватись припинення вогню.

Росія так само подає різнорідні сигнали. Президент Володимир Путін відреагував прихильно на пропозицію пана Порошенка і ці два чоловіки підтримують контакт один з одним.

Але українські та західні чиновники стверджують, що Москва відновила нарощення військ на кордоні. Та ще й російські бойовики і, можливо, важке озброєння, перетинають кордон України.

Порошенко, очевидно, знає всі ці реалії. Що залишається під питанням – так це те, що він збирається робити, якщо мирний план провалиться.

На початку цього тижня Порошенко заявив, що "коротке" перемир'я, що очікується через кілька днів, дозволить бойовикам у Донецькій та сусідній Луганській області скласти зброю.

Повстанці відхилили заклик скласти зброю.

Тим часом у четвер ввечері 12 українських військовослужбовців загинули і 25 отримали поранення у триваючих боях поблизу міста Красний Лиман, у Донецькій області, - цитує "Інтерфакс-Україна" слова чиновників міністерства оборони.

Урядові сили стверджують, що 300 сепаратистів було убито під час боїв, але ця цифра не була підтверджена незалежними джерелами.

Короткого перемир'я дотримано в Луганську, де повстанці й урядові війська обмінюються тілами вбитих.

Резюме: Український план перемир'я

Під час обговорення плану мирного врегулювання з Порошенком Путін висловив надію на те, що пріоритет надаватиметься "вирішенню ключових проблем, що викликали спротив у людей у Східній Україні", - оприлюднив Кремль у своїй заяві.

Заворушення виникли через напруженість у стосунках між Росією і Україною у зв'язку зі зміщенням промосковського Президента України Віктора Януковича і анексією Криму Росією.

Порошенко заявив у четвер, що підпише спірну угоду про асоціацію з ЄС 27 червня.

Янукович був скинутий у лютому після відмови підписувати угоду в останній момент.

 

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин