загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Путін більше за все боїться стабільної України, а не санкцій – Більдт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дипломат визнав, що Європа досі не ввела "справжніх санкцій".

План Петра Порошенка дійсно може створити передумови до встановлення миру - за умови, що його підтримає Кремль.

Таку думку в інтерв'ю виданню Die Welt висловив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, повідомляє Inopressa.

"Все залежить від того, чи буде відновлено контроль над російсько-українським кордоном. Само собою, Москва в змозі перекрити ці прикордонні пункти для провезення зброї та проїзду бойовиків, але для цього потрібно, щоб Путін цього захотів", - сказав Більдт.

Дипломата, за його словами, турбує те, що через кордон з Росією в Україну надходить все більше зброї та амуніції. "Додайте до цього пропаганду з боку росіян, агресивність якої зростає. Все це робить ситуацію вибухонебезпечною", - сказав Більдт.

"Факт залишається фактом: ми досі не ввели ніяких справжніх санкцій. Ми встановили кільком людям заборона на в'їзд і заморозили рахунки. Вже ці два кроки завдали істотної шкоди російській економіці. Ми вже бачимо наслідки: відбувається відтік капіталу з Росії, розумні люди залишають цю країну, іноземні інвестиції практично відсутні. Ми робимо ставку не на безпосередній, різкий ефект, а на наслідки у середньостроковій і довгостроковій перспективі, які вже зараз змушують Кремль панікувати", - зазначив міністр.

Більдт закликає набратися терпіння: "Ніяких результатів протягом декількох днів не буде".

"Зовсім не факт, що ключове значення мають санкції проти Росії, - швидше допомога Україні. Росія дестабілізує, ми стабілізуємо. Ми підтримали вибори в Україні і зараз продовжуємо допомагати разом із Міжнародним валютним фондом. Якщо у нас вийде допомогти Україні у просуванні шляхом до економічних реформ і демократії, це вже буде великий результат. Путін більше за все боїться саме стабільної України", - запевнив Більдт.

Як повідомлялося раніше, Захід майже підготував нові санкції проти Кремля, але не поспішає їх вводити. Нові санкції передбачають обмеження щодо низки секторів російської економіки.

До списку новин