загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Конфлікт в Україні: Сепаратисти також оголосили про перемир'я

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Прощання у Києві: Український рекрут обіймає свою подругу після складання присягиПроросійські повстанці в Донецькій та Луганській областях погодилися на мирний план України. Вони підтримали тимчасове перемир'я. Перед цим сепаратисти зустрічалися з представниками Росії, України та ОБСЄ.

Київ -  У ході українського конфлікту услід армії про перемир'я до 27 червня заявили також проросійські сепаратисти в Донецькій та Луганській областях.  Як відповідь на план мирного урегулювання Петра Порошенка, сепаратисти у цих областях зі своєї сторони до цієї п'ятниці припинять вогонь. Про це, згідно даних Інтерфакс, повідомив  прем'єр-міністр невизнаної Києвом "Донецької народної республіки".

"Ми сподіваємося, що в ході перемир'я можуть бути розпочаті переговори про мирне врегулювання", - сказав він. Донецьк вважається одним з найважливіших оплотів сепаратистів.

Перед цим у переговорах з приводу української кризи почався прогрес. У Донецьку відбулася несподівана зустріч: представники Росії, Організації з безпеки та співробітництва в Європі та України зустрілися з проросійськими повстанцями для проведення переговорів.

З української сторони участь брав екс-президент України Леонід Кучма з мандатом від глави держави Петра Порошенка, як повідомляє агенція Інтерфакс. Зі сторони сепаратистів до будівлі обласної ради прибув прем'єр-міністр "Донецької народної республіки" Бородай. Що конкретно обговорювалося при зустрічі, залишається наразі незрозумілим.

Паралельно з цим у Люксембурзі зустрілися міністри закордонних справ та провели переговори щодо стратегій вирішення української кризи. Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр (СПД) закликав Росію до співпраці, пригрозивши суворішими санкціями у разі відмови. У мирному плані українського президента Штайнмаєр вбачає можливість розрядити конфлікт з Росією. "Цей план мирного врегулювання міг би стати поворотним пунктом у деескалації та втихомиренні ситуації". У вівторок Штайнмаєр зустрічається з Порошенком у Києві.

У рамках підтримки України міністри закордонних справ ухвалили надіслати місію ЄС, яка допоможе урядові в Києві з реформою внутрішніх органів та апарату юстиції. Згідно з рішенням, перші експерти ЄС повинні прибути до країни вже влітку.

Після Європейського союзу конкретних кроків для стабілізації ситуації в Україні зажадав від Росії і президент США Барак Обама. Якщо Росія не робитиме цього, то рахуватиметься з "додатковими витратами", попередив Обама в понеділок, згідно даних його уряду, під час розмови з російським президентом Володимиром Путіном. Обама знову закликав Путіна працювати на захист миру і не допускати постачання на схід сепаратистам зброї та спорядження через російський кордон. За даними уряду в Москві, предметом розмови була реалізація плану мирного врегулювання українського президента Петра Порошенка.

Путін хоче зустрітися з керівниками ОБСЄ у Відні.

У вівторок російського президента очікують з державним візитом у Відні, під час якого тема України стоятиме в головах порядку денного. Путін також має бажання зустрітися в Австрії з керівником ОБСЄ Дідьє Буркгальтером. На сході України вже майже місяць тому були захоплені, імовірно проросійськими сепаратистами, дві команди спостерігачів ОБСЄ.

Росія в понеділок висловила ініціативу про проведення конференції з питань України за головуванням ОБСЄ. Порошенко знову висловився про проведення тристоронньої зустрічі з представниками Росії та ЄС. Такі дискусії на експертному рівні могли б відбутися ще перед самітом ЄС, заявив Порошенко, за даними одного з джерел, під час телефонної розмови з президентом Ради Європи Германом ван Ромпеєм.

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин