загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На покриття дефіциту бюджету Пенсійного фонду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

При здійсненні операцій з купівлі іноземної валюти в безготівковій або готівковій формі справлятиметься збір у розмірі 0,5 відсотка.

Кабінет Міністрів прийняв постанову, якою визначено механізм сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій. Відповідні зміни внесено до постанови Уряду від 3 листопада 1998 року № 1740. Про це повідомила міністр соціальної політики Людмила Денісова.

Міністр зазначила, що згідно законодавства при здійсненні операцій з купівлі іноземної валюти в безготівковій або готівковій формі справляється збір у розмірі 0,5%, який направляється на покриття дефіциту бюджету Пенсійного Фонду України. Відповідно до затвердженої постанови, сума збору нараховуватиметься і утримуватиметься банком одночасно з проведенням операції з купівлі валюти.

Крім того, додала Людмила Денісова, не пізніше наступного операційного дня зазначена сума збору перераховуватиметься на рахунки Державного казначейства. Водночас вже до 20 числа кожного місяця банки надаватимуть до Пенсійного Фонду України звіт про нарахування та сплату збору.

За словами Міністра, за квітень-червень цього року від збору на обов’язкове пенсійне державне страхування з операцій з купівлі безготівкової та готівкової валюти надійшло 1,8 млрд. грн., які зараховано до бюджету ПФУ. При цьому загалом до кінця року запланованого 9,1 млрд. грн. таких надходжень.

Прес-служба Міністерства соціальної політики

До списку новин