загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Держслужбовці отримуватимуть пенсію 70% від зарплатні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відділ з нагляду за призначенням, перерахунками та виплатою пенсій департаменту соціальної політики інформує про зміни в призначенні пенсії державного службовця.

– Законом України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні" внесено зміни, зокрема, до частини 1 статті 37 Закону України "Про державну службу" (далі – Закон), які набрали чинності з 01.05.2014.

З урахуванням внесених змін пенсія державним службовцям призначається в розмірі 70 відсотків суми їх заробітної плати, з якої було сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, – інформує начальник відділу з нагляду за призначенням, перерахунками та виплатою пенсій департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Віта Лебедкіна.

За її словами, за період до 1 січня 2011 року враховуються страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, а особам, які на час звернення за призначенням пенсії не є державними службовцями, – у розмірі 70 відсотків заробітної плати працюючого державного службовця відповідної посади та рангу за останнім місцем роботи на державній службі, з якої було сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а до 1 січня 2011 року – страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Статтею 37-1 Закону передбачено, що, у разі підвищення розміру заробітної плати, працюючим державним службовцям перераховуються раніше призначені їм пенсії.

Перерахунок пенсії здійснюється, виходячи із сум заробітної плати, на які нараховуються страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування працюючого державного службовця відповідної посади та рангу на момент виникнення права на перерахунок пенсії.

Враховуючи викладене, особам, які звертаються за перерахунком пенсії державного службовця після 01.05.2014, пенсія визначається в розмірі 70 відсотків від заробітної плати.

Ірина МЕЛЬНИК

До списку новин