загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

5 способів отримати від дружби більше

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Добрі приятелі можуть допомогти зменшити стрес і покращити ваше здоров'я.

На даний момент вашого життя ви маєте багато друзів та приятелів, починаючи з мам, з якими ви контактували, коли ваші, тепер вже дорослі, діти ходили до дитячого садка, і до компанійського сусіда, з яким ви познайомилися, коли переселилися до нового житлового будинку. Але як максимізувати оздоровчий потенціал вашої дружби?

Пропонуємо п'ять простих способів, щоб ви змогли отримати більше від ваших стосунків з друзями:

 

Нехай дружба стане вашим пріоритетом

 

Хочете більше отримати від вашої дружби? Тоді присвятіть вашій дружбі більшу частку вашого життя.

Однак дуже часто ми залишаємо дружбу поза шлюбом, дітьми, тренуваннями та утилізацією сміття. Коли життя стає насиченим, перша річ, яку ми відводимо на задній план, це час, проведений з друзями, що, власне, звучить іронічно, оскільки зустрічі з друзями є ключем для зняття стресу.

Як зробити дружбу більш пріоритетною? Існує один шлях: відведіть у вашому календарі регулярний час для зустрічей з друзями незалежно від того, чи це обід з вашим кращим другом кожної середи або пішохідна прогулянка в суботу вранці незалежно від погоди. Довіряючи свої дружні стосунки усталеному порядку, а не імпульсивній потребі, ви робите більш імовірним той факт, що ви дійсно регулярно зустрічатиметеся і користуватиметеся плодами вашої дружби.

Не сидіть просто так, робіть щось

 

Нам не потрібні дослідження (хоча їх і існує багато), щоб мати можливість стверджувати, що жінки зустрічаються задля спілкування. Але ви зможете отримати більше від своєї дружби, якщо залишете розмову і зробите щось разом: запишетесь на уроки тенісу або пройдетеся по антикварних магазинах на вихідних, або просто прочитаєте ту саму книгу.

Спільна діяльність є  позитивним явищем для всіх типів стосунків, як свідчить дослідження, у тому числі для шлюбу, стосунків між дорослими батьками та дітьми, а також дружніх стосунків. Причина: роблячи щось приємне і незвичне, ви збагачуєте ваш репертуар спільних вражень, отримуєте можливість побачити один одного з нової перспективи, а також привносите інший вимір у ваші стосунки.

Що буде, якщо виявиться, що ви обоє не любите теніс? В такому випадку вас це поєднає!

Започатковуйте контакти з віртуальними друзями

 

Враховуючи, що жінки віком понад 55 - найбільш швидко зростаюча демографічна категорія на Фейсбуці, то контакти зі старими друзями і знаходження нових в он-лайн можуть збільшити ваше коло друзів і додати можливостей для взаємодії з ними. За допомогою сайтів соціальних мереж ви можете відшукати свого сусіда по кімнаті у коледжі, який завжди міг вас розсмішити, а також можливих друзів, які поділяють вашу любов до такс або угорської струнної музики.

Твіттер може також стати неофіційним шляхом розпочати різноманітні розмови у вашій вітальні і підтримувати стосунки з усіма: від політика, яким ви захоплюєтеся, до особи, яку ви минулого тижня зустріли на вечірці. Ви можете попросити поради, заручитися  підтримкою, взяти участь у вечірці у Твіттері і в той же час переглядати спільну улюблену телепередачу.

Прийміть той факт, що дружні стосунки з часом змінюються

 

Дружба має тенденцію бути залежною від перебування на ідентичній життєвій стадії. Після того, як відбулися певні зміни, а саме: ви овдовіли, а ваш друг одружений, вона пішла на пенсію, а ви продовжуєте вести свою справу, стосунки також можуть зазнавати змін. Одне з нещодавніх досліджень доводить, що люди будь-якого віку міняють половину своїх друзів кожні 7 років. Висновок з цього: замість того, щоб триматися за стосунки, з яких ви виросли, ви зможете отримати більше переваг від дружби, якщо знайдете нових друзів, з якими ви поділяєте багато спільного.

Ризик протистояння

Чим довше ви перебуваєте в дружніх стосунках з кимось і чим більше ви  близькі з цією людиною, тим більша ймовірність того, що ви натрапите на свого роду підводний камінь, який може зруйнувати будь-які стосунки. Замість того, щоб вдавати, ніби проблема не існує або уникати її, вам краще було б зустрітися віч-на-віч з проблемою, якщо ви хочете отримати більше від всупереч усьому цінної дружби.

«Іноді здається більш складним провести такі емоційні дискусії, аніж уникати їх, - каже Ірен С. Левін, професор психіатрії у Нью-Йоркській університетській школі медицини і засновник блогу, що присвячений дружбі. - Але якщо ви придушуєте гіркі почуття, то їхній токсичний вплив врешті-решт просочиться назовні та зруйнує дружбу».

Поради Д-р Левін, щоб розпочати непросту розмову з другом:

Виберіть зручний час і поспілкуйтеся краще віч-на-віч, а не по телефону чи через електронну пошту. Будьте чуйними, не звинувачуйте та не атакуйте, але й не маскуйте ваші почуття. І знайте, що будь-яка дискусія може бути лише першою в тривалій розмові, яка в кінцевому підсумку приведе вас до глибшої, міцнішої дружби, що може дати вам навіть більше з точки зору відвертості та близькості.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин

До списку новин