загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

80% книг в Україні не українськi

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич в ефірі “Радіо Свобода” наголосив, що на 80% в Україні книг не є українськими. “Я навіть не кажу, що не україномовна. Не українська, себто не видана в Україні. З тих 80% 75% – це книжка, яка видана в Росії”.

Тобто йдеться, за словами віце-прем’єра, про те, що “коли ми говоримо про книжку, то це були не українські герої, не українські міфи, не українські традиції, не український спосіб життя”.

Високопосадовець вважає, що в цьому є одна з причин того, що сьогодні відбувається на сході України і в Криму. Олександр Сич наголосив на необхідності покращити ситуацію в Україні зокрема і через надання пріоритету української книжки в Україні, захисту українського книжкового ринку. “Ми відновили міжвідомчу координаційну раду з питань книговидання і книгорозповсюдження, яка раніше існувала при Кабміні України, але останнім часом просто зійшла на маргінес і практично не функціонувала. Відбулося вже перше засідання. Ми прийняли цілий ряд позитивних рішень. Зокрема одне з них – це рішення про те, щоб доручити Мінкультури разом з Міносвіти розробити спеціальні програми, не тільки розробити, але й запозичити ті, що є сьогодні на європейському просторі, плекання читання”.

До списку новин