загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Більшість українців не платитимуть за комунальні послуги

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Запропоновані владою комунальні тарифи є непосильними для пенсіонерів і працюючих з фіксованими мінімальними доходами. Це дозволяє припустити, що вони просто перестануть платити за комунпослуги, адже інакше не матимуть грошей на ліки, одяг і навіть продукти харчування.

«Найбільше підвищення тарифів вдарить по найбільш незахищених верствах населення, пенсіонерах і працівниках, які отримують мінімальні фіксовані доходи», – стверджує експерт з економічних програм Олександр Колтунович у своїй статті на сайті Громадського руху «Український вибір».Експерти з економічних програм «Українського вибору» дослідили ситуацію платоспроможності основних категорій населення Києва.

Згідно з новими тарифами на житлово-комунальні послуги, для киян, які проживають в однокімнатній квартирі, середній розмір оплати за ЖКГ-послуги в літній час становитиме 260 грн, а в зимовий збільшиться до 560 грн; жителі двокімнатної квартири платитимуть 622 грн в літній час і 1048 грн – в зимовий; для власників трикімнатної оплата становитиме 861 грн і 1471 грн відповідно.

Так, самотній пенсіонер, який проживає в однокімнатній квартирі, змушений буде віддавати 60% пенсії за комунальні послуги; на оплату комуналки в двокімнатній квартирі пенсії вже не вистачить, потрібно ще 70,53 грн; а в трикімнатній пенсіонеру потрібно десь знайти ще 493,53 грн.

Не краще йдуть справи і з платоспроможністю одиноких працюючих громадян з фіксованими доходами. Сплативши комунальні послуги, мешканець однокімнатної квартири отримає в залишку всього 658 грн, двокімнатної – 170 грн, а трикімнатної – ще залишиться винен державі 253 грн.

Експерти «Українського вибору» вважають, що подужати такі нові тарифи зможуть тільки працюючі із середнім рівнем заробітної плати, але й вони змушені будуть собі багато в чому відмовити. Інші категорії громадян не зможуть себе забезпечувати навіть у мінімальному – купувати ліки, продукти харчування та одяг.

Нагадаємо, за останні три місяці в Україні істотно зросли тарифи ЖКГ та комунальні послуги: ціна на газ підвищилася на 40%, на електроенергію – на 10-40%, крім того, суттєво зросли тарифи на воду і центральне опалення.

До списку новин