загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Путін хоче, щоби МВФ припинив кредитувати Україну

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Російський президент заявив, що спершу слід припинити бойові дії, а потім давати гроші.

Президент Росії Володимир Путін вважає, що Міжнародний валютний фонд має призупинити кредитування України.

Про це він заявив російським журналістам, повідомляє прес-служба Кремля.

"Виходжу з того, що ми у цьому зв’язку зацікавлені в тому, щоб Україні було надано й економічну допомогу, зокрема допомогу з боку МВФ. Водночас, і хотів би звернути на це особливу увагу, практика роботи фонду така, що він не надає фінансової підтримки країні, яка воює. І думаю, що це правильно, і вважаю, що й у випадку з Україною цю практику слід продовжити", – зазначив Путін.

За його словами, гроші, які виділяють на підтримку економіки країні, яка воює, здебільшого спрямовувано на бойові дії, також ці кошти розкрадають.

"Ось в Україні після надходження першого траншу, по-моєму, якраз саме це і відбувається. Наприклад, значну частину ресурсів слід було би спрямувати на підтримку банківського, фінансового сектору країни. Наскільки мені відомо, саме ці кошти, значну частину цих коштів було передано приватним банкам українських олігархів", – стверджує президент Росії.

На думку Путіна, спершу "потрібно припинити бойові дії, а потім уже видавати гроші".

"Крім усього іншого, передбачалося, що частина ресурсів, які було отримано в рамках першого траншу, мала б піти на погашення зобов’язань за зовнішньоторговельними операціями, зокрема на погашення боргу за енергоносії, які постачає Росія. Нічого ми теж не бачили і жодних грошей не бачили", – зазначив Путін.

За його словами, з грошима МВФ відбувається те саме, що й із кредитами РФ, які Україна одержала від Росії наприкінці 2013 року.

"Ні боргів не погашено, ні поточних платежів не здійснювали. У нас також є чимало питань щодо того, де наші гроші, куди вони поділися? Якщо все це, про що я сказав, буде виконано, то, звичайно, ми за те, щоби підтримати Україну, проте тільки не олігархів і шахраїв, а власне український народ. Це надзвичайно важлива річ. Потрібно, безумовно, так сформулювати запропонований план та інструменти контролю над його виконанням, щоби ні в кого не було ні найменшого сумніву, що гроші спрямовано саме туди, задля чого їх надали країні", – заявив Путін.

Нагадаємо: в Міжнародному валютному фонді виключають, що Україна витрачає гроші фонду на антитерористичну операцію на Донбасі.

До списку новин