загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонери вирушають по знання до університетів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Замість того, щоб переглядати серіали, пекти пиріжки та плести шкарпетки на пенсії, дехто із бабусь і дідусів вирушає до університету по знання. Ось, наприклад, в Одесі пенсіонери можуть опанувати комп’ютер, вивчити основи здорового способу життя та психології, поповнити свої знання в сфері іноземних мов, культури та мистецтва.

У цьому їм допоможе КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Приморського району м. Одеси», що оголошує новий набір слухачів на 2014-2015 навчальний рік у рамках муніципального проекту «Університет третього віку».

Соціально-педагогічна послуга надається непрацюючим пенсіонерам, а також громадянам, які мають групу інвалідності, зареєстрованим у Приморському районі Одеси. Навчання проводиться за напрямами: основи комп’ютерної грамотності, англійська та німецька мови, основи здорового способу життя, психологія, культура та мистецтво. Заняття проходять 1-2 рази на тиждень, навчальний рік триває 9 місяців.

Метою створення освітнього центру «Університет третього віку» є адаптація старшого покоління до сучасного суспільного життя; підтримка фізичного та інтелектуального здоровя, сприяння зайнятості та обєднанню, розширення світогляду, підвищення якості життя немолодих людей; організація такої діяльності, що створює умови для спілкування, самореалізації та активної участі в житті.

В основі навчання людей похилого віку лежить ідея інтеграції неформальної та формальної освіти. Навчальна програма побудована з урахуванням бажань та інтересів слухачів.

До списку новин