загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Столична міліція попереджає пенсіонерів про новий спосіб шахрайства

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Києві з'явився новий вид шахрайства, жертвами якого стають люди похилого віку. Злочинці представляються знайомими або колегами родичів старих і видурюють у них гроші під приводом необхідності термінової операції для близької людини. Правоохоронці радять бути напоготові.

«В Оболонському районі до 72-річного дідуся пізно ввечері, близько 23.00, прийшов молодий чоловік, який представився колегою його сина. Він розповів пенсіонеру, що син потрапив у ДТП і терміново потрібні гроші на операцію. Нібито 600 євро вже зібрали, але потрібно більше, інакше син помре. Звісно, старий зібрав усі свої заощадження, близько 15 000 грн і 600 євро, і віддав їх зловмисникові. Буквально через кілька днів син зателефонував батькові. Потерпілий був здивований тим, що його кровинка не в лікарні. Коли розібралися, відразу звернулися в міліцію. Швидше за все, є й інші постраждалі, просто вони поки що не зверталися із заявами», - розповідає Валентин Іщук, заступник начальника Оболонського РУ ГУМВС України в місті Києві.

Своїх жертв шахраї, швидше за все, шукають навмання - просто ходять по квартирах і стукають у двері в пошуках людей похилого віку. Потім розповідають чергову жалісну історію і навіть показують реальні гроші, яких нібито не вистачає для порятунку життя.

«Якщо виявляється, що в людини немає сина або дочки, шахраї просто кажуть, що помилилися квартирою. Ризик для них мінімальний - мало кому в голову прийде дзвонити в міліцію із-за того, що в їх двері постукали помилково», - каже оперативник.

У зв'язку з цим столичні правоохоронці просять літніх людей бути більш пильними. А їх дітям радять провести роз'яснювальні бесіди з батьками, щоб у разі подібних візитів вони відразу їм телефонували або ж викликали міліцію.

До списку новин