загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

ЄС не має єдиної думки щодо жорсткості санкцій проти Росії - Financial Times

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Європа відстає від США щодо санкцій.

В Євросоюзі немає єдиної думки щодо того, наскільки жорсткими мають бути санкції проти Росії. Financial Times повідомляють про те, що Великобританія, Франція і Німеччина попередили Володимира Путіна про те, що у вівторок ЄС може ввести нові санкції, але країни-члени не можуть прийти до згоди про те, як саме потрібно покарати Росію за її роль в українській кризі.

У той час, як питання про введення жорстких санкцій залишається в тіні гнівних протестів світового співтовариства у зв'язку з катастрофою цивільного пасажирського літака, все ще неясно, чи стане ця катастрофа тим "тривожним дзвінком для Європи", про який говорив президент США Барак Обама. Європа відстає від США в тому, що стосується введення шести фаз санкцій.

Деякі відмінності все ж зменшилися, і лідери, які виступають за посилення санкцій, такі як британський прем'єр-міністр Девід Кемерон, вважають, що опір Франції та Німеччини слабшає. Але всередині Євросоюзу немає єдиної думки з приводу того, чи варто націлювати санкції на близьке оточення Путіна, заманювати в пастку російські енергетичні групи, і вводити ембарго на постачання зброї.

Ці відмінності, ймовірно, опиняться на першому плані у вівторок, коли міністри закордонних справ ЄС зустрінуться в перший раз після аварії малазійського літака, при цьому вони можуть скористатися нещодавно розширеною правовою базою, яка дає їм можливість вводити санкції проти більш широкого кола осіб і компаній.

"Що нам потрібно зробити зараз, так це використовувати почуття шоку, почуття обурення, щоб заручитися підтримкою для більш активних дій", - заявив Філіп Хеммонд, міністр закордонних справ Великобританії.

У неділю президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Великобританії Девід Камерон провели телефонну розмову, в ході якої вони швидко дійшли згоди про те, що пріоритетним завданням зараз є евакуація тіл загиблих і забезпечення безперешкодної роботи слідчих. Єлисейський палац повідомив про те, що лідери трьох країн погодилися, що міністри закордонних справ ЄС на зустрічі у вівторок "визначать, якими будуть наслідки", якщо Путін не використовує свій вплив, щоб забезпечити роботу з евакуації тіл загиблих. На Даунінг-стріт заявили, що міністри повинні бути готові ввести подальші санкції".

"Якщо це зробили сепаратисти, це було неминучим результатом того, що в руки божевільним і погано навченим людям дали небезпечну зброю", - сказав Самуель Чарап, директор російських та євразійських програм і старший науковий сотрудник Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS)у Вашингтоні. Тим не менш, говорячи про різні пріоритетні завдання, німецькі лідери не згадали санкції у заяві, яка була зроблена у неділю ввечері.

Прес-секретар Меркель говорив, що ситуація на місці катастрофи є "нестерпною", але зазначив, що канцлер докладає зусиль для того, щоб сприяти відновленню переговорів між Володимиром Путіним і українською владою. Якщо все ж буде політична воля для негайного розширення санкцій, одним із можливих заходів, за словами  Хэммонда, може стати "збільшення кількості росіян, проти яких будуть спрямовані санкції, щоб в "чорний список" потрапили представники найближчого оточення президента Путіна". Ще місяць тому Великобританія, Польща і країни Балтії попросили нанести удар по найближчому оточенню Путіна, але такому розширенню санкцій протистояло більшість країн-членів ЄС, у тому числі Франція, Німеччина та Італія, які побоювалися негативних наслідків і того, що це може перешкодити дипломатичним переговорам.

"Заходи проти найближчого оточення Путіна досі під великим питанням", - сказав один високопоставлений європейський дипломат, який бере участь в переговорах, і додав, що він сподівається, що після авіакатастрофи "вони зможуть зробити хоча б це". Інші європейські чиновники сумніваються в тому, що трагедія в небі над Україною серйозно вплине на дебати.

Крім питання про санкції проти приватних осіб, міністри закордонних справ також обговорять можливі економічні обмеження для компаній; один дипломат припустив, що санкції можуть торкнутися російського виробника ракетного комплексу класу "земля-повітря" SA-11, за допомогою якого, ймовірно, був збитий малайзійський літак. Але враховуючи залежність ЄС від російського газу, міністри будуть обачнішими, обговорюючи питання про санкції проти енергетичних компаній.

Ще більше суперечок викликає питання про те, чи варто розширювати масштаби можливих санкцій. Під час саміту, який відбувся минулого тижня, Франція і Німеччина чинили опір закликам Великобританії та Польщі ввести ембарго на поставки зброї, що належить до третьої фази санкцій, від яких можуть постраждати цілі сектори російської економіки.

Представники Британії збираються нагадати про ці вимоги у вівторок, незважаючи на опір французьких властей, які побоюються, що напад на малайзійський літак знову приверне увагу світової спільноти до контракту на суму 1,2 млрд. дол. про продаж Францією Росії двох вертольотоносців типу "Містраль", які є справжнім витвором мистецтва.

Один французький чиновник заявив, що введення подальших санкцій "другої фази" цілком можливе, але підкреслив, що ще не настав "момент", щоб перейти до більш широких санкцій. Кемерон розробив новий підхід, згідно з яким ембарго потрібно вводити тільки на нові ліцензії на експорт зброї в Росію. Таке формулювання не впливає на вже існуючі французькі контракти. Навіть у цьому випадку Франсуа Эйсбур, спеціальний радник у Фонді стратегічних досліджень в Парижі, сказав, що позиція Франції може змінитися.

"Постачання кораблів тепер під питанням. [Інцидент з малазійським літаком] робить поставку неможливою", - сказав він. Свідченням того, що з'явився дипломатичний імпульс для переходу до більш жорстких санкцій, стала заява Норберта Реттгена, голови комітету Бундестагу у закордонних справах, який в інтерв'ю німецькій газеті Welt am Sonntag сказав: "Боюся, що введення більш широких економічних санкцій не вдасться запобігти".

Нагадаємо, в Канаді заявили про нові санкції проти Росії.

До списку новин